„PSD a făcut tot posibilul pentru ca românii să beneficieze de un sprijin real, prin decizii și măsuri concrete și corecte”

damian marius
untitled design set 970x90 px

PSD a intrat la guvernare într-o perioadă de criză, iar de 6 luni, face tot posibilul ca românii să beneficieze de sprijin, spune deputatul Marius Damian. Parlamentarul vorbește despre pachetele sociale care au fost posibile odată cu preluarea frâielor de către social-democrați.

PSD intra la guvernare în urmă cu 6 luni, într-un moment în care sistemul sanitar, cel economic și cel social erau serios afectate din cauza pandemiei de coronavirus. Multe domenii precum sănătatea, educația, HoReCa și nu numai erau puse la pământ din toate punctele de vedere. Acum au apărut și efectele războiului din Ucraina, în principal inflația crescută.

Cu toate acestea, „PSD a făcut tot posibilul pentru ca românii să beneficieze de un sprijin real, prin decizii și măsuri concrete și corecte, spune deputatul Marius Damian. PSD a venit cu 3 pachete sociale, care nu s-ar fi realizat dacă PSD nu venea la guvernare și care s-au dovedit a fi benefice pentru români, prin care au fost alocați bani pentru alocații, pensii, salarii, prin care s-au plafonat prețurile la energie și gaze pentru populație și companii și prin care s-au demarat programe de sprijin financiar de peste 20 de miliarde de lei pentru companiile românești.”, spune Marius Damian.

Investițiile în domenii precum sănătate, infrastructură, economie, industrie, agricultură vor rămâne o prioritate, garantează parlamentarul cărășean. Au fost alocate 150 milioane euro pentru construcția de instituții medicale și s-au readus la viață domenii date de tot la o parte precum agricultura. „Astăzi se demarează multe proiecte de susținere a fermierilor, dar și a antreprenorilor români, pentru a putea ajunge în punctul în care să asigurăm pe mesele românilor produse românești. În plus, programe de susținere a producătorilor au fost repuse pe masa de lucru și aprobate în bugetul de lucru pe anul 2022, proiecte extrem de importante pentru agricultura, industria alimentară și zootehnia României, care au fost uitate până când PSD a revenit la guvernare.”, susține Marius Damian.

Parlamentarul consideră că România are nevoie în momentul de față de mobilizarea oricărei resurse de care dispune, întrucât războiul de la granițe se resimte tot mai mult prin prețurile crescute care afectează nivelul de trai al românilor.

„Acum, mai mult ca oricând, noi, românii, trebuie să dăm dovadă de solidaritate, să sprijinim și să susținem firmele românești. Doar folosind la maximum resursele din interiorul țării putem să ne asigurăm că România va ieși mai puternică din această perioadă de criză!”

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/