Provocare pentru PNL. Să demonstreze că nu e de partea PSD!

untitled design set 970x90 px

Secretarul general adjunct al Partidului Mișcarea Populară, Gelu Vișan, a lansat, sâmbătă, la Reșița, o provocare pentru Partidul Național Liberal, prin care liberalii să demonstreze că țin la democrația din România și, mai mult decât atât, că nu sunt de partea PSD.

„Lansez această provocare aici, la Reșița. Dacă liberalii țin la democrația din această țară și spun că nu sunt cu PSD, îi invit să semneze, alături de noi, o contestație, la Curtea Constituțională, în ceea ce privește cele trei legi adoptate de Parlament, care au însemnat cea mai mare lovitură dată democrației. Este vorba de legea alegerilor locale, cea a finanțării partidelor politice și legea privind imunitatea primarilor”, a declarat Gelu Vișan, într-o conferință de presă susținută la Reșița.

Potrivit secretarului general adjunct, legea alegerilor locale, prin care primarii să fie aleși dintr-un singur tur de scrutin, ar face ca, în Caraș-Severin, după alegeri, peste 75% din populația județului să nu fie reprezentată de primarii aleși. În plus, la Legea finanțării partidelor politice, Gelu Vișan spune că nu s-a schimbat aproape nimic și că dă premisa finanțării cu bani negri a campaniilor electorale.

„Legea referitoare la imunitatea primarilor consfințește că peste o mie de primari incompatibili au de acum puterea să-și continue mandatele, pentru a-l scăpa pe Iohannis”, a precizat secretarul general adjunct al PMP.

Nu în ultimul rând, Gelu Vișan acuză faptul că USL încă funcționează, dovadă fiind trecerea celor trei legi. „Din păcate, la nivel național, alianța dintre PSD și PNL funcționează și va funcționa și pentru alegerile locale, pentru a fi singurele partide de pe scena politică. Or România nu se află la stadiul democratic de a avea o politică majoritaristă. Nu este pregătită pentru a exista cu doar două partide mari pe scena politică. Pericolul este de reapariție a partidelor de extremă dreaptă, o dreaptă radicală, a adăugat Vișan.