Provocare pentru candidații din Caraș-Severin: să renunțe la pensia specială și să accepte reducerea numărului de parlamentari la 300

Adevăr sau provocare? Ce vor alege candidații cărășeni la un loc în Parlamentul României? Întrebarea le este adresată de Ionuț Popovici, cel care consideră că este momentul ca fiecare politician să arate cât este de sincer, semnând un pact pentru eliminarea pensiilor speciale și pentru punerea în aplicare a referendumului prin care românii au spus că vor reducerea numărului de parlamentari.

Ionuț Popovici, liderul Partidului Mișcarea Populară Caraș-Severin și candidat la funcția de deputat, lansează un „joc” la care îi invită pe toți politicienii care doresc să ocupe o funcție de parlamentare. „Adevăr sau provocare?” este numele inițiativei prin care Popovici le cere să semneze un pact de eliminare a pensiilor speciale și de reducere a numărului de parlamentari la 300, potrivit referendumului din anul 2009. „Consider că este momentul oportun să răspundă unei provocări. Iar dacă nu, atunci măcar să iasă la iveală adevărul în ceea ce îi privește”.

Propunerea îi vizează atât pe liderii partidelor, care, desigur, se află pe listele pentru alegerile parlamentare, cât și pe ceilalți candidați. „Am o propunere pentru politicienii din Caraș-Severin care vin în fața alegătorilor cu solicitarea de a fi votați în 6 decembrie: Marcel Vela, Ion Mocioalcă, Ion Spânu, Silviu Hurduzeu, Andrei Plujar, Valentin Armașu, Răzvan Simulescu și ceilalți candidați pentru un loc în Senat sau în Camera Deputaților. Vă propun un pact pentru reducerea la 300 a numărului de parlamentari și eliminarea pensiilor speciale, mai ales cele ale politicienilor, în perspectiva ciclului legislativ 2020 – 2024. Cred că e timpul să dovedim cu toții că nu dorim să ajungem în Parlamentul României pentru interesul propriu, cu gândul la o pensie liniștită și că suntem dispuși să renunțăm la ea. E complet deplasat și imoral ca, după 4 ani de mandat, un om să încaseze o pensie la care mulți români nu ajung nici după o viață întreagă de muncă solicitantă”.

Candidatul PMP la Camera Deputaților consideră că politicienii ar trebui să arate primii că sunt dispuși la sacrificiu într-o perioadă atât de dificilă pentru toată lumea. „Toţi politicienii le cer românilor să facă sacrificii pentru a trece prin criza generată de coronavirus, ar fi momentul perfect ca primul pas să îl facem noi”.

Ionuț Popovici speră totodată ca și alți politicieni să îi urmeze exemplul și să renunțe la pensia specială, lucru pe care el l-a antamat în primăvară.

„AȘTEPT răspunsul celor în cauză cât mai curând cu putință. Sunt convins că și cărășenii sunt nerăbdători să îl afle. Alegeți înțelept!”, a fost mesajul candidatului PMP.

(E)