Protestele din Piaţa Victoriei, nişte acţiuni nesăbuite: „Dacă cumva guvernul a făcut anumite greşeli, ele trebuiau penalizate prin reclamaţii la instituţiile abilitate”

Nemulțumirea oamenilor față de restricțiile impuse de autorități pe timpul pandemiei s-a lăsat cu o serie de manifestații antiguvernamentale în mai multe țări din Europa. Weekendul trecut, modelul Polonia, Germania a fost urmat și de bucureșteni, gestul protestatarilor fiind considerat unul necugetat în condițiile în care există alte modalități de a taxa greșelile actualei puteri, fără a pune în pericol viața celor din jur.

Purtarea măștilor și respectarea distanței fizice au fost date uitării weekendul trecut, atunci când, în capitala țării, oamenii, profitând de „zilele de libertate”, au ieșit în Piața Victoriei pentru a-și manifesta nemulțumirea vizavi de modul în care actuala putere a gestionat lucrurile pe perioada stării de urgență.

Manifestarea pentru libertate și împotriva măsurilor care ruinează România, ce-i drept, nu s-a lăsat cu gaze lacrimogene, așa cum s-a-ntâmplat în cadrul „reuniunilor ilegale” din alte țări în condiții de pandemie, însă a fost catalogată drept o ieșire necugetată ţinând cont de faptul că există alte mijloace prin care actuala putere poate fi trasă la răspundere, fără a pune în pericol viața celor din jur dat fiind faptul că efectele inamicului invizibil: COVID-19 nu au fost depășite.

„Sunt împotriva unor astfel de manifestări! Dacă cumva s-au făcut anumite greșeli de către Guvern, ele trebuie penalizate nu prin mitinguri, ci prin postări pe Facebook, prin reclamații la instanță, la Curtea Constituțională sau alte instituții abilitate, nicidecum să ne adunăm într-o piață și să protestăm ce? Din ceea ce am văzut la TV, nu a existat o chestiune organizată. Pur și simplu a fost un motiv de frustrare al unor oameni care protestau doar de dragul de a protesta. Personal, sunt oripilat de modul în care s-au desfășurat aceste proteste la București. Mă bucur că o astfel de atitudine nu a fost adoptată și în alte orașe din țară”, a explicat primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma.

Sursa foto:gsp.ro.