Protestatarii din centrul Reşiţei nu cedează

Gerul de afară a redus din nou numărul cetăţenilor care îşi exprimă nemulţumirile faţă de actuala guvernare protestând în faţa Prefecturii Caraş-Severin de aproape trei săptămâni. În ciuda faptului că manifestanţii au fost ieri mai puţini, revendicările lor s-au făcut auzite mai bine ca în oricare altă zi de protest.

Undeva la 50 de oameni s-au strâns din nou în centrul oraşului şi au scandat lozinci împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi a premierului Emil Boc. Oamenii cer demisia celor doi şi organizarea elegerilor anticipate. Au ieşit în stradă, spun ei, nu neapărat din cauza măsurilor de austeritate impuse de Guvernul Boc, ci mai de grabă pentru că s-au săturat să fie umiliţi. “Nu am ieşit atunci când s-au luat aceste măsuri, lumea a ieşit în stradă când s-a umplut paharul umilinţei, când un om care a făcut enorm pentru ţara asta, mă refer la Raed Arafat, a fost călcat în picioare în direct de preşedintele-jucător”, a spus unul dintre manifestanţi.
Pentru a se face auziţi mai bine decât în zilele trecute, protestatarii au adus o staţie de amplificare. Astfel, revendicările lor s-au auzit până în birourile Consiliului Judeţean şi ale Prefecturii Caraş-Severin. Protestele continuă şi astăzi.