Magistrații din toată țara protestează diferit față de modificările aduse legilor justiției prin celebra Ordonanță de Urgență a Guvernului. Procurorii de la parchetele din județul Timiș susțin punctul de vedere al Secției de Procurori din cadrul CSM, însă doar cei de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș și Judecătoria Timișoara au anunțat oprirea programului cu publicul, în perioada 25 februarie – 1 martie.
Oamenii legii de la Parchetele de pe lângă judecătoriile Lugoj și Făget au organizat Adunări Generale și susțin punctele de vedere exprimate la nivel național de Secția pentru Procurori a CSM, dar și punctul de vedere al procurorului general de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
„În data de 25 februarie 2019, ora 12, la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făget s-a întrunit Adunarea Generală a procurorilor pentru dezbaterea și exprimarea unui punct de vedere referitor la modificările Legilor nr. 303/2004, nr. 304/2004 și nr. 317/2004, aduse prin O.U.G. adoptată în ședința de Guvern din data de 19 februarie 2019, cu privire la activitatea Ministerului Public. În urma consultării procurorilor prezenți în cadrul Adunării Generale, s-a decis în unanimitate susținerea mesajului public al Secției pentru procurori a CSM și a punctului de vedere exprimat de către Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în sensul că modificările aduse legilor justiției contravin arhitecturii instituționale stabilită prin Constituția României și pun Ministerul Public în imposibilitatea de a-şi realiza atribuțiile specifice prevăzute de lege”, se arată în comunicatul semnat de dr. Dan Cristian Tătar, prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Făget.
De asemenea, după consultări, în aceeași zi și procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj au achiesat, în unanimitate, la punctul de vedere exprimat de Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, considerând că „modificările cuprinse în O.U.G. nr. 7/2019 conțin prevederi neconstituționale care pot conduce la un blocaj instituțional”. Cu toate acestea, din cauza personalului subdimensionat și a volumului mare de dosare aflate în lucru, procurorii din estul județului nu își vor stopa activitatea.