„Protejarea populației și protejarea celor care ajută populația în aceste zile de criză”. Îndemnul primarului Luca Mălăiescu

Primarul Luca Mălăiescu pune accent pe purtarea măștilor de protecție, a mănușilor și în special a combinezoanelor acolo unde se impune, dând exemplul firmelor de pompe funebre. Măsurile au fost luate în Comitetul Local pentru Situații de Urgență.

Este deosebit de important ca angajații indiferent dacă sunt din instituțiile publice sau private să poarte măști și mănuși, distanța între persoane să fie de 2 metri indiferent unde se află, în magazine, la rând pentru plata unor taxe, sau pentru emiterea de documente. Luca Mălăiescu spune că protejarea în aceste zile este esențială astfel că sunt importante măsurile de protejare și în cadrul angajaților firmelor de pompe funebre.

Am alocat suma de 25.000 de lei pentru achiziția de materiale de dezinfecție pentru spațiile Primăriei: SVSU, Serviciul de Salubritate, creșe, cabinete medicale, Casa de Cultură, cât și a echipamentelor de protecție măști cu filtru,viziere, combinezoane de protecție, măști de protecție și cizme pentru angajați. De asemenea am solicitat sprijinirea grupului de voluntari din Oțelu Roșu care ajută persoanele izolate și persoanele în vârstă, cu echipament complet de protecție”, a menționat primarul Luca Mălăiescu.

Edilul a mai spus că s-a aprobat suma de 2500 de lei pentru achiziția de materiale de curățenie și de dezinfectare pentru Gura Jgheabului, locație care poate găzdui 5 persoane aflat în carantină.

Toate deciziile au fost aprobate în Comitetul Local pentru Situații de Urgență, reunit la Primăria Oțelu Roșu.