Protecția mediului – pe agenda activităților de vară a tinerilor reșițeni

protectie mediu inconjurator

Fundația Activity pentru Resurse Umane și Dezvoltare Durabilă implementează în această perioadă proiectul „Eco-Teens-young activists for Planet Earth”, proiect finanțat prin programul Erasmus+.

Ideea acestei inițiative a venit ca un răspuns la nevoile identificate în rândul tinerilor liceeni reșițeni de a fi motivați să se implice activ în problemele de mediu și ecologice. Această nevoie a fost identificată ca urmare a protestele pentru mediu din toamna anului 2019, când adolescenții din toată Europa au protestat timp de două luni pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la poluarea globală. În România, doar 3 tineri au protestat timp de o săptămână la București, un aspect intrigant care spune multe despre interesul pentru problemele de mediu în rândul tinerilor români.

„Cu ajutorul unui sondaj în rândul tinerilor din liceele locale din Reșița și județul Caraș-Severin, am stabilit că motivul acestei lipse de interes și implicare din partea tinerei generații în ceea ce privește problemele de mediu este lipsa de informare. Am planificat ca prin activitățile din cadrul schimbului de tineri să se tragă un semnal de alarmă la nivel local, în Reșița și Caraș-Severin, precum și în celelalte 4 comunități locale ale partenerilor, pe problemele locale de mediu și necesitatea implicării active a tinerilor. în rezolvarea acestora”, explică reprezentanții Fundației Activity.

Scopul proiectului a fost creșterea nivelului de cunoaștere și simț civic în rândul tinerilor, cu privire la ecologie și protecția mediului.

În cadrul acestui proiect, Fundația Activity va găzdui, în luna iulie 2022, la Brebu, 30 de tineri din România, Bulgaria, Spania, Lituania și Estonia care, timp de 7 zile vor identifica nevoile lor particulare pentru a fi mai implicați în protejarea mediului și găsi soluții la problemele de mediu cu care se confruntă comunitățile locale din care fac parte.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/