Proștii lui Vela

Unii dintre oamenii ministrului Marcel Vela, pe care PNL i-a uns la șefia mai multor instituții din Caraș-Severin, dau pur și simplu în gropi, ziua în amiaza mare, dar de proști sunt luați tot cetățenii județului!

Cărășenii sunt printre ultimii români care se pot testa COVID-19 la ei în județ, în ciuda faptului că de la bugetul Consiliului Județean Caraș-Severin și al Primăriei Reșița s-au alocat sume amețitoare spitalelor din Reșița și Caransebeș pentru achiziționarea unor aparate ultramoderne de testare. Ministrul Marcel Vela știe exact cum stau lucrurile, știe că PNL este singurul responsabil pentru haosul din sistemul medical și pentru jaful din banul public făcut în plină pandemie de coronavirus, știe că mulți cărășeni și-au ratat vacanțele din cauza incompetenței șefilor de instituții PNL, dar arată cu degetul spre Silviu Hurduzeu, spre președintele PSD al Consiliului Județean. Ce vină are Hurduzeu?! Că a propus, iar consilierii județeni au alocat miliarde pentru a fi dotate spitalele cu aparate de testare?! Hurduzeu trebuia să dea avizul de funcționare?! Poate că Hurduzeu trebuia să facă și testele!

Vela cam asta spune: „Conducerea PSD a Consiliului Județean era în necunoștință de cauză. Dacă ar fi citit în Monitorul Oficial sau pe site-ul Ministerului Sănătății, ele erau deja acceptate în sistem”. Replica președintelui CJ a venit prompt. „Bine că e în cunoștință de cauză ministrul de Interne! Dacă nu era nevoie de avizul Ministerului, atunci de ce spitalul din Reșița nu apărea pe lista centrelor de testare RT-PCR întocmită de Ministerul Sănătății?! De ce directorul medical Jaro Marșalic, colegul de partid al ministrului Vela, a explicat în ședința Consiliului Județean de săptămâna aceasta că e nevoie de 12 ștampile pe avizul ministerului?! Avizul pentru aparatul de testare nu a fost solicitat de Consiliul Județean, ci de conducerea spitalului, schimbată de PNL tocmai sub pretextul că trebuie să gestioneze pandemia. Spital care astăzi este în subordinea Ministerului Sănătății! Culmea, spitalul e al ministerului și are nevoie de aviz tocmai de la minister! Dar așteaptă după el săptămâni întregi. Noi, Consiliul Județean, am achiziționat unul dintre cele mai performante aparate din țară, dar punerea lui în funcțiune și avizarea de către minister nu sunt sarcinile președintelui Consiliului Județean. Dar, dacă trebuie, dacă liberalii nu sunt în stare, data viitoare ne ocupăm și de asta, facem centru de testare la Consiliul Județean! Bine ca s-a rezolvat problema odată cu preluarea frâielor Ministerului Sănătăți de către ministrul de Interne Vela!”, a comentat Silviu Hurduzeu, ironizând încercarea lui Vela de a masca incompetența oamenilor săi și de a-i face răspunzători pe social-democrați.

Cărășenii nu sunt proști, dar sunt tratați ca și cum ar fi. Ministrul Vela ar trebui să caute mai întâi în propria ogradă, să-i reevalueze pe cei pe care i-a girat pentru fel și fel de funcții la care neam de neamul lor nu visase vreodată, iar dacă vine vorba despre hoți, n-ar strica să vadă ceea ce a văzut o țară întreagă: în farmacia soției ministrului Sănătății s-au vândut măști la prețuri nesimțite fără a se elibera bon fiscal!

 

CITEȘTE ȘI:

Ministrul Vela aruncă bomba! Se puteau face teste COVID-19 în Caraș-Severin: „Conducerea PSD a Consiliului Județean era în necunoștință de cauză”