Promisiunile liberalilor pentru Caraș-Severin: drum expres, aeroport modernizat și port la Dunăre

Deși era așteptat, Marcel Vela nu a ajuns la conferința de presă de astăzi de la Reșița. În schimb, au fost prezenți trei din cei patru cărășeni din structurile Guvernului: Dan Stan, subsecretar de stat în Ministerul de Interne, Andrei Ungur și Horia Irimia, subsecretar de stat, respectiv director în Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. Alături de ei, Jaro Marșalic, Viorel Bașag și Ovidiu Rădoi.

La o participare atât de numeroasă, vorbitorii s-au axat pe „situația actuală din România și Planul Național de Investiții și Relansare Economică”, așa cum a precizat de la început Jaro Marșalic.

Viorel Bașag, șeful Departamentului Economic Întreprinderi Mici și Mijlocii din cadrul PNL Caraș-Severin, s-a referit la sprijinul financiar pe care Guvernul Orban îl acordă companiilor și angajaților, cu intenția de a-i ajuta pentru a compensa într-un fel pierderile economice din cele trei luni de inactivitate. „De sprijin se bucură și muncitorii sezonieri din industria HORECA și Turism, tinerii care vor să se angajeze, precum și cei care lucrează de acasă pentru compania la care sunt angajați”, a mai spus Bașag.

Dan Stan a subliniat că toate măsurile cuprinse în Planul Național de Investiții și Relansare Economică au fost aprobate de către Guvernul României, plan care are în vedere atât situația la nivel național, cât și contextul economic mondial generat de pandemia de COVID-19. „Partea investițională este extrem de importantă, având în vedere că aceasta generează locuri de muncă și venituri, care ulterior se vor regăsi în protecție și asistență socială”, a ținut să precizeze subsecretarul de stat. Concret, Dan Stan s-a referit la acea parte cuprinsă în Planul Național de Investiții și Relansare Economică referitoare la infrastructura de transport, pe toate cele patru componente: rutieră, navală, feroviară și aeriană. Din ceea ce acesta spunea, Caraș-Severin va fi beneficiarul a trei investiții de anvergură: la Aeroportul Caransebeș, Portul Moldova Nouă și drumul expres Caransebeș-Reșița-Voiteg.