Promisiuni fără rezultat: E.ON ameninţă că lasă din nou CET-ul fără gaz

În ciuda asigurărilor venite din partea oficialităţilor judeţene şi locale că problema datoriilor la furnizorul de gaz se va rezolva, E.ON a trimis o notificare către CET prin care anunţă că va sista gazul începând de mâine. Reprezentanţii CET 2010 vin cu lămuriri în cadrul unei conferinţe care are loc astăzi, la sediul societăţii.

Compania E.ON Energie România SA este hotărâtă să nu mai păsuiască datoria societăţii care furnizează agent termic pentru 3.000 de abonaţi şi 21 de şcoli din Reşiţa. Suma pe care CET 2010 o are de plătit furnizorului de gaz a ajuns la aproape 9,2 milioane de lei. Sistarea gazului ar trebui să se facă chiar de mâine. „Cu toate insistenţele noastre şi promisiunile dumneavoastră şi ale Primăriei Reşiţa şi Consiliului Judeţean Caraş-Severin prin domnul Sorin Frunzăverde, sumele restante nu au fost achitate. În acest caz suntem nevoiţi să sistăm furnizarea gazelor naturale către toate instalaţiile de utilizare ale SC CET 2010 Reşiţa SRL începând cu data de 21 martie 2012, ora 14.00”, se arată în notificarea trimisă de E.ON.

Administratorul societăţii, Aurel Marinescu, va susţine astăzi o conferinţă de presă la sediul CET 2010 pentru a prezenta situaţia la zi a operatorului de termoficare.