Legea privind alegerile parlamentare, promovată și aprobată acum câțiva ani, a permis înmulțirea peste noapte a numărului de reprezentanți în forul legislativ al țării: Parlamentul! Vestea proastă e că vom scoate mai mulți bani din buzunare, ca să îi susținem. Vestea bună e că s-au creat deja peste 100 de joburi.
Cei peste 500 de candidați care au ajuns în Parlament fără măcar să viseze că li se poate întâmpla acest lucru, pot sta liniștiți pentru următorii patru ani. Banul public le intră în buzunare indiferent de activitatea pe care o au sau nu o au în legislativ. Zece parlamentari pentru Caraș-Severin înseamnă enorm. Practic, față de perioada 2008-2012, numărul lor s-a dublat. Promisiunile pe care le-au făcut în campania electorală, în ce privește investitorii și salariile oamenilor, ar trebui să facă economia județului să zbârnăie. Sărăcia va fi alungată peste noapte. În viziunea lor, UCMR va ieși din insolvență, iar parcul industrial din Valea Domanului nu va mai face față numărului mare de firme care așteaptă cu nerăbdare să își ridice halele aici. Acestea sunt promisiunile! Atunci când vorbim de realitate însă, lucrurile se schimbă radical. Într-adevăr, deja s-au mai creat 100 de locuri de muncă, dar în Parlamentul României: locul acela călduț, în care angajații românilor dorm, iar atunci când lipsesc colegii lor de partid votează la 25 de mâini. Bugetul României, și așa afectat de criza economică, dar și de fondurile europene pe care trebuie să le returneze va „exploda” în viitorul apropiat.
Schimbarea Legii
Liderii de la nivel de județ au vorbit de mai multe ori despre modificarea Legii, astfel încât câștigătorul alegerilor să fie declarat cel care obține 50 plus unu dintre voturile alegătorilor și atât. Opiniile însă, au rămas între granițele județului. Poate cei care ne fac legile și ne conduc acum vor lua măsuri în acest sens.
Sorin Frunzăverde, vicepreședintele PNL la nivel național, declara în luna octombrie că votul uninominal pur ar fi cel mai corect pentru scrutinul care a avut loc acum. Asta înseamnă că, acel candidat care ia cele mai multe voturi pe un Colegiu reprezintă județul în Parlament. „Aceasta era Legea care trebuia aplicată în România. Cel mai bun câștigă! De ce vocile democrației nu îl susțin!?”, declara liderul liberal, într-o conferință de presă susținută la sediul Uniunii Social-Liberale.
Sunt 110 parlamentari , plus 110 soferi , plus 110 sefi de cabinete , plus 110 secretare!E un “inceput” promitator !
Felicitări, Oana!
Nu pot sa cred !! Ataca Oana Bejenariu….ce-ai Oana?Joaca-te tu cu primejdia…:)))