Promenada reșițeană și Centrul Civic poartă amprenta mentorului Bolojan! „Am făcut exact cum m-a învățat omul acela și am mai atras 10 milioane de euro”

Primarul Popa a primit lecții de la omul pe care îl consideră mentorul său în administrație, Ilie Bolojan! Edilul a povestit cum colegul său de partid l-a sfătuit să atragă milioane de euro pentru a schimba tonul gri al orașului, totul în timpul unei simple plimbări prin urbea reșițeană.

Primarul spune că a atras cu 75 de milioane de euro mai multe fonduri decât cele prealocate: „Dacă aș fi la un moment de cumpănă, de analiză, ceea ce am reușit să realizăm în patru ani a fost peste așteptările mele inițiale. Crina spunea într-o intervenție că fondurile erau prealocate. Da, Primăria Reșița a avut prealocat 25 de milioane de euro. Păi noi am tras 100! Știți de ce am tras 100? Pentru că am avut curaj, am avut tenacitate, am avut sfătuitori buni”.
Ioan Popa și-a declarat în repetate rânduri respectul pe care i-l poartă lui Ilie Bolojan și a povestit cum primarul din Oradea l-a ajutat să atragă 10 milioane de euro în plus pentru promenadă, Centrul Civic și reabilitarea străzilor. „Centrul Civic, cele șase străzi și promenada sunt meritul moral al lui Ilie Bolojan. Ilie Bolojan a fost la mine la schi, acum doi ani în martie, și când am coborât în Reșița l-am plimbat un pic prin oraș, a văzut că centrul e spart. Mi-a spus că este o axă de retrospectivă. Ce faci, ai lucrări pe asta? I-am spus că fac promenada. Perfect, leagă de ea niște străzi, vino cu ea în centru, arată niște piste de biciclete, arată că te conectezi de stația de tramvai și facă un proiect de 10 milioane de euro. Domnule, faci mișto de mine? Nu, fă cum ți-am spus eu și o să ai succes. Am făcut exact cum m-a învățat omul acela și am mai atras 10 milioane de euro”.

„Am avut șansa ca alte orașe sau alte regiuni să nu facă absorbție, să nu scrie proiecte și atunci din sume mai mari am depășit cu 300% sumele alocate per global. La un moment dat au spus că mai sunt bani. I-au trimis la Reșița, Oradea, Cluj că am scris proiecte. Ultima corecție pozitivă de resursă financiară ni s-a făcut în decembrie” .

Relocarea a fost o veste bună pentru elevii reșițeni ai Școlii Gimnaziale nr.2: „Au spus că alocă resursă financiară pentru toate proiectele câștigătoare dar care nu au avut fonduri. De asta am semnat acum proiectul pentru Școala Gimnazială nr. 2, ea era pe lista de rezervă dar nu mai avea finanțare. Din nouă licee modernizăm opt, cinci școli gimnaziale, patru grădinițe, păi nici nu mai avem. Vine unul dintre competitorii mei și spune că vrea să facă investiții în școli. Îl anunț că poate să le șteargă de pe listă”.

(E)