Promenadă pe râul Bistra, piste de biciclete, spații verzi și loc de joacă modern la Oțelu Roșu

otelu rosu

Planuri mari care vor schimba radical aspectul orașului Oțelu Roșu. Printre principalele lucrări avute în vedere în proiectul administrației locale se numără amenajarea unei promenade cu o lungime de aproximativ 2 kilometri și piste de biciclete de-a lungul râului Bistra.

A mai rămas doar o zi în care firmele interesate își pot depune pe SEAP ofertele pentru execuția serviciilor de proiectare din cadrul obiectivului „Amenajare promenadă de-a lungul râului Bistra pe partea stângă, pe o lungime de cca 2 km și modernizare locuri de joacă pentru copii”.

„Este un proiect foarte frumos și va schimba foarte mult fața orașului. Vorbim despre o alee pietonală de-a lungul Bistrei, plus pistă de biciclete, bănci, iluminat public, până la Gura Jgheabului. În momentul în care se ajunge acolo, va fi amenajat un loc de joacă cu facilități moderne și va cuprinde și o suprafață de minimum 7.000 de metri pătrați de spațiu verde, amenajat la ultimele standarde, în cartierul Rozelor.”, ne-a precizat Adrian Trușcă, city-managerul orașului Oțelu Roșu.

Valoarea totală estimată pentru elaborarea documentațiilor este de circa 460.000 de lei, TVA inclus, din care 239.000 de lei – contribuția Primăriei Oțelu Roșu și 221.000 de lei – bani proveniți din Programul Operațional Asistență Tehnică (POAT) 2014-2020. Durata contractului este de 4 luni, iar termenul-limită de depunere a ofertelor este 26 august, ora 15.00.

celtic transilvania 1000x100px
promenada otelu

promenada va fi amenajată pe zona punctată

Sursă foto principal: Florin Avramescu