Zona Poiana Golului rămâne „descoperită”!

Planurile municipalității se spulberă de la o zi la alta. După ce omul de afaceri Costel Ciobanu le-a luat-o înainte și a cumpărat simbolul orașului, acum nici la licitația pentru concesionarea terenului din Poiana Golului nu se prezintă niciun investitor.

Edilul-șef al orașului, Mihai Stepanescu, susține că nu va fi niciodată de acord cu demolarea funicularului, așa cum ar fi afirmat omul de afaceri Costel Ciobanu pentru un ziar local. „Pe 23 februarie 2010, am vrut să îl preluăm. S-a făcut evaluarea și studiul de impact. Am dorit să atragem fonduri europene pentru reabilitarea obiectivului, dar nu s-a putut”, a spus Mihai Stepanescu, primarul orașului.

TMK a cerut municipalității în schimbul obiectivului suma de 150.000 de euro, dar Primăria nu a avut bani lichizi să îl cumpere. Rușii, care au cumpărat societatea cu 1 euro, nu au vrut să mai lase din preț. Așa a ajuns simbolul Reșiței în posesia privaților. „Trebuie să găsim colaborare, să încheiem un parteneriat public-privat. O firmă din Austria s-a arătat interesată să colaboreze cu noi, dar la licitația pentru concesionarea terenului din Poiana Golului nu s-a prezentat nimeni”, a adăugat edilul-șef. Municipalitatea ar dori să concesioneze un teren în suprafață de aproape 3.000 de mp pentru amenajarea unui parc pentru petrecerea timpului liber. Potrivit proiectului, din funicularul transformat în telegondolă, turiștii coboară direct în parcul de distracții să se relaxeze.

leader board 728 x 90 px