Proiectul bazei sportive din Berzasca intră pe făgaş normal

Stadionul din comuna condusă de edilul Petru Nicolae Furdui are toate șansele să capete o nouă înfățișare, asta după ce situația actelor necesare pentru realizarea investiției a fost clarificată.

Anul trecut, mai exact în luna august, cu ocazia primei ediții a festivalului de muzică balcanică, găzduit de comuna din Clisura Dunării, „Berzasca Balkan Fest 2019”, deputatul Luminița Jivan îi propunea edilului-șef Furdui să acceseze un subprogram al CNI pentru realizarea terenului sportiv din comună, politicianul de la județ îndemnându-l pe primar să depună toate actele necesare pentru accesarea finanțării.

Întrucât lucrurile s-au împotmolit în hârtii, pe parcurs, motiv pentru care nimeni nu mai spera la izbânda acestui proiect, crezându-se că deputatul nu și-a mai dat interesul în acest sens, deși acesta s-a arătat deschis față de orice comunitate, indiferent de culoarea politică a conducerii, într-o postare pe pagina personală de socializare, șefa PSD Caraș-Severin a clarificat unde anume au stagnat, de fapt, lucrurile.

„În privința reabilitării și modernizării unei baze sportive din comuna Berzasca, în data de 28.08.2019 a fost depusă o solicitare în vederea includerii pe lista sinteză. Însă, adresa amplasamentului din extrasul CF nu coincidea cu adresa din solicitare. Observațiile sesizate au fost aduse la cunoștința reprezentantului la sediul CNI. Având în vedere faptul că nu s-a primit un punct de vedere cu privire la cele menționate, în data de 28 noiembrie s-a transmis adresă către UAT în vederea clarificării amplasamentului pe care se dorește realizarea investiției.”, a subliniat Luminița Jivan.

Deși în data de 04.12.2019 s-a primit adresa prin care se clarifica situația amplasamentului, Ministerul dăduse deja o listă de obiective. Totodată, „ca urmare a analizării ultimei documentații depuse s-a constatat faptul că, deși UAT Berzasca solicită «Reabilitare, modernizare și extindere», pe noul amplasament propus nu e intabulată construcția”, a mai adăugat Jivan.

Actualmente, potrivit șefului administrației publice locale din Clisură, Petru Nicolae Furdui, situația a intrat pe un făgaș normal, localnicii din comună având din nou speranțe că își vor vedea visul împlinit, întrucât UAT-ul a făcut toate clarificările necesare în acest sens.

Mai mult decât atât, în ciuda hopurilor întâmpinate, Luminița Jivan a ținut să reitereze public că va sprijini necondiționat comunitatea din Berzasca, la fel cum va sprijini toate demersurile primarului independent, atât timp cât anumite lucruri țin de politician: „Cetățenii județului nu au culoare politică și trebuie sprijiniți pentru un trai mai bun!”, este mesajul liderului social-democrat judeţean, în calitatea sa de deputat al judeţului Caraş-Severin.