Proiectul autobuzelor electrice la Timișoara este din nou… aproape de realizare

Transportul local rămâne o problemă veșnică pentru Timișoara. La un an de la licitația pentru proiectul care urmează să aducă la Timișoara 44 de autobuze electrice, Nicolae Robu spune că „în sfârșit” proiectul este la un pas de start.

Pentru transportul local sunt în desfășurare trei proiecte pe fonduri de la Uniunea Europeană, prin care vor fi aduse la Timișoara 21 de tramvaie ultramoderne mari și 44 de autobuze electrice. „Vestea cea bună” a venit vineri, în ședința săptămânală a filialei PNL, în care Nicolae Robu a anunțat că licitația pentru cele 44 de autobuze este pe final, iar rezultatul va fi comunicat într-o săptămână. Lansarea licitației a avut loc acum mai bine de un an, cu prelungirea ulterioară pe termen nedeterminat acordată pentru evaluare, din pricina lipsei de experți. „În sfârșit, după atâta timp, s-a ajuns spre finalul analizei tehnice. Au fost găsiți și specialiști. Vă dau o veste bună despre autobuzele electrice, chiar acordăm importanță transportului public.”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Conform edilului, informațiile despre reglementarea transportului în comun vin de la Secretarul de Stat Cătălin Iapă, în urma negocierilor purtate între cei doi.