Călin Dobra să-și ia gândul de la clădirile de la Aerodromul Cioca! „Nu le dăm şi închidem subiectul aici”

Călin Dobra, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, a lansat un apel public către Primăria Timişoara pentru a ceda imobilele de la Aerodromul Cioca şi a începe reabilitarea lor. Primarul Robu nici nu vrea să audă de aşa ceva şi răspunde clar: „Nu le dăm şi închidem subiectul aici”.

Imobilele din cadrul aerodromului sunt în stare de deteriorare. Acestea sunt construite pe terenul Consiliului Judeţean, dar aparţin Primăriei, spune Dobra, motiv pentru care reabilitarea lor de către CJ nu se poate realiza. Preşedintele Consiliului Judeţean le cere Primăriei şi face un apel public.

„Consiliul Județean Timiș își dorește să dezvolte Aerodromul Cioca, aflat pe Calea Torontalului din Timișoara. Strategia noastră este axată pe două componente: una care pune accent pe aviația utilitară, iar în acest caz suntem în faza de autorizare a pistei; pe de altă parte, suprafața mare de teren de acolo ne permite să dezvoltăm și evenimente grandioase. Flight Festival e cel mai bun exemplu că zona are potenţial, lucru confirmat și de miile de oameni ce au participat.

Imobilele din cadrul aerodromului, în stare avansată de degradare, ne țin, momentan, în stand-by. Deși sunt construite pe terenul CJ, aparţin Primăriei Timișoara. Este vorba de hangar și de clădirea administrativă, care include și turnul de control. Din acest motiv, orice intervenție e imposibilă.

Lansăm, așadar, un apel public către Primăria Timișoara de a ne ceda imobilele respective, ca să putem începe reabilitarea lor! Lucrurile trebuie să se schimbe!”, arată Călin Dobra, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

Robu nu este de aceeaşi părere şi exclude să le cedeze, acuzând conducerea Consiliului Judeţean că nu este în stare să se îngrijească de propriul patrimoniu. „Consiliul Judeţean nu este în stare să facă nimic cu patrimonial pe care îl are. Cum aş putea eu să fiu de acord să transfer Consiliului Judeţean clădirile de acolo? Ele vor intra într-un proiect de reabilitare. Mici intervenţii de cosmetizare am făcut deja pentru a pregăti acele clădiri de Flight Festival de anul trecut. Vom face şi acolo intervenţii serioase, pentru că noi avem capacitatea să facem. Nu vom fi de acord să înstrăinăm acel patrimoniu al Municipiului Timişoara. Nu le dăm şi închidem subiectul aici.”, a replicat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

,,Domnule primar, vă invit la dialog, nu la monolog”

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Schimbul de replici de la distanţă pe tema Aerodromului continuă în urma poziţiei ferme a primarului Timişoarei. Dobra îl invită pe edil la dialog şi îi spune că interesesul cetăţenilor ar trebui să primeze în faţa orgoliilor personale.

,,Lipsa de anvergură administrativă și strategică a lui Nicolae Robu se vede din răspunsul pe care l-am primit astăzi, indirect, cu privire la cedarea clădirilor de la Aerodromul Cioca, de pe Calea Torontalului, către Consiliului Județean Timiș.

Domnule Robu, viziunea mea este alta. Nu să modernizăm acel spațiu pentru un eveniment punctual, ci să dezvoltăm durabil zona. Este un spațiu cerut de public, de organizatorii de evenimente, mulți din afara Timișoarei.

Să gândești punctual pentru o manifestare, nu este o strategie, ci este o cosmetizare a tristului adevăr ca Timișoara nu beneficiază de un spațiu adecvat organizării de evenimente majore.

Domnule Robu, nu e momentul pentru orgolii și conflicte între instituții. Mândria trebuie lăsată la o parte. Vă invit la dialog, ca să găsim soluții viabile pentru toate problemele majore ale Timișoarei. Se poate? Se poate!”, a scris Călin Dobra pe pagina sa de Facebook, în urma răspunsului ferm pe care l-a primit de la Nicolae Robu.

 

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/