PROIECȚII DE GALĂ la Reșița și Oravița. Weekend cu cinematografe pline până la refuz!

Proiecțiile de gală prind la public în Caraș-Severin. Cele două săli au fost pline până la refuz în acest weekend, reșițenii și orăvițenii arătându-se interesați să interacționeze cu actorii marelui ecran.

Dacă până mai ieri județul era deficitar la capitolul cinematografie, ziua de sâmbătă a demonstrat că decizia de a le înființa este apreciată de public, atât în cazul municipiului reședință de județ, cât și al fostei capitale culturale a Banatului Montan.

Deși au demonstrat că nu sunt pregătiți pentru dramele românești, spectatorii din Reșița i-au primit în rândul lor pe regizorul și pe trei dintre actrițele filmului „Lumea e a mea”. Drama a generat hohote de râs la scene de viol, scandal domestic sau chiar suicid din cauza mediei scăzute de vârstă a celor prezenți în sală. Cum proiecția s-a făcut în prezența regizorului Nicolae Constantin Tănase, acesta, amabil, a încercat să le găsească o scuză spectatorilor, precizând că „se mai întâmplă”.

lumea_e_a_mea_2 12204825_10205201443381735_1126293742_n

Una peste alta, „Lumea e a mea” este o proiecție sumbră a realității actuale din mediul liceal, în care popularitatea se măsoară în numărul mare de like-uri obținute pe Facebook și Youtube. Înjurăturile sunt la ordinea zilei, iar lipsa de respect față de profesori și părinți ar putea fi interpretată ca fiind ușor dusă spre extrem. Filmul a punctat însă, la capitolul „metafore”, apa fiind folosită de regizor să scoată în evidență drama interioară a actriței principale, Larisa, o liceancă neînțeleasă de lume. Pe măsură ce relațiile acesteia cu lumea și cu sine însăși se degradau, efectele vizuale punctau printr-o cantitate mai mare de apă, filmul încheindu-se cu străzi inundate. Finalul poate fi așa cum și-l dorește fiecare, Nicolae Constantin Tănase lăsându-i pe cei pesimiști să înțeleagă faptul că tânăra s-a sinucis, iar pe cei optimiști că își pune ordine în viață.

12203990_10205201447701843_1801256941_o

Sala a fost plină până la refuz, iar spectatorii s-au arătat interesați să le adreseze întrebări regizorului și actrițelor care au venit la Reșița. „Bugetul a fost mic, de doar 150.000 de euro, chiar dacă nu a fost vorba doar despre bani, efectiv, ci, poate, și de anumite contribuții pe care le-am primit. Am fost o echipă tânără, iar cele trei actrițe au fost alese în urma unei preselecții, nu sunt profesioniste, este prima lor apariție pe marele ecran, le-a declarat regizorul spectatorilor prezenți în sală, în urma proiecției cinematografice.

Debut de gală la Oravița

De la Reșița, cei patru membri ai echipei „Lumea e a mea” s-au îndreptat la Oravița, unde publicul a avut parte de două proiecții. Debutul de gală a fost făcut la fel ca la Cinema „Dacia”, în urmă cu câteva luni, cu filmul „De ce eu?”, al regizorului Tudor Giurgiu, în prezența actriței Andreea Vasile, care a jucat în film rolul ziaristei Dorei, iubita procurorului Cristian Panduru.

IMG-20151101-WA0001 IMG-20151101-WA0003

A urmat proiecția filmului „Lumea e a mea”, astfel că orăvițenii pasionați de filme au avut parte de un weekend plin din acest punct de vedere.

La fel ca la Reșița, a urmat sesiunea de întrebări și fotografii cu vedetele prezente în sală.

Comments

  1. […] Deși au demonstrat că nu sunt pregătiți pentru dramele românești, spectatorii din Reșița i-a primit în rândul lor pe regizorul și pe trei dintre actrițele filmului “Lumea e a mea”. Dram a generat hohote de râs la Sursă știre […]

  2. […] Proiecțiile de gală prind la public în Caraș-Severin. Cele două săli au fost pline până la refuz în acest weekend, publicul arătându-se interesat să interacționeze actorii marelui ecran. Dacă până mai ieri județul era deficitar la capitolul cinematografie, ziua de sâmbătă a demonstrat că decizia de a le înființa este apreciată de public, atât în cazul municipiului reședință de județ, cât și al Oraviței. Deși au demonstrat că nu sunt pregătiți pentru dramele românești, spectatorii din Reșița i-a primit în rândul lor pe regizorul și pe trei dintre actrițele filmului “Lumea e a mea”. Drama a generat hohote de râs la …mai multe stiri […]