Proiecție de film la Reșița: „Mulțumesc pentru ploaie”

Reșițenii se pot bucura de o nouă seară de film. La Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița este programată proiecția unui film cu o tematică îngrijorătoare: dezastrul pe care îl lasă în urmă schimbările climatice.

În această seară, la ora 20.30, reșițenii sunt așteptați la o nouă proiecție de film, parte a KineDok. Filmul documentar „Mulțumesc pentru ploaie”, producție 2017, regizat de Julia Dahr, va fi proiectat în sala B1 a universității. Prezent va fi și Andrei Szabo, președintele Asociaţiei Euroland Banat. Seara de film este organizată de Muzeul Cineastului Amator și de Universitatea „Eftimie Murgu”.

Despre film:

leader board 728 x 90 px

„Pe parcursul a 5 ani, Kisilu, un fermier din Kenya, folosește camera video pentru a surprinde viața familiei sale, a satului său și a daunelor produse de schimbările climatice. El filmează inundații, secete și furtuni, dar și costurile umane ale acestor fenomene: copiii lui ce sunt trimiși acasă de la școală, când nu poate plăti taxele; bărbații care se deplasează în orașe în căutare de locuri de muncă; tensiunile tot mai ample ale familiei. Atunci când o furtună violentă îi distruge casa, Kasilu începe să construiască o mișcare comunitară a fermierilor care luptă împotriva impactului cauzat de condițiile meteorologice extreme și reușește să aducă acest mesaj de speranță până la Conferința Organizației Națiunilor Unite privind schimbările climatice din Paris, COP21. Aici, la cel mai mare spectacol despre mediu de pe Pământ, pe fondul adversității, aroganței și forței politice, relația dintre Kisilu și regizoarea norvegiană Julia Dahr ia o întorsătură remarcabilă, aruncând o lumină puternică asupra mișcării justiției climatice și a lumilor foarte diferite pe care cei doi le reprezintă”.