Apelăm la bunul simț sau la Poliția Locală?

Puține sunt trotuarele din Reșița pe care să spui că n-ai văzut niciodată parcată vreo mașină. Și atunci apare întrebarea: apelăm la bunul simț al șoferilor sau la Poliția Locală?

O cititoare Express de Banat ne-a transmis câteva imagini surprinse în zona Complexului Victoria din Reșița, unde accesul pietonilor este complet blocat de mașinile parcate pe trotuar. Femeia spune că fotografiile au fost făcute luni, 13 august, zi cu ghinion, se pare… Deși, după cum susțin locuitorii din zonă, cam greu găsești porțiunea de trotuar liberă în timpul zilei.

„Am copil mic și nu pot trece cu căruțul. Trebuie să merg pe stradă. Au spus că ei (n.r. – polițiștii locali) nu se autosesizează. Trebuie să sun eu. Și când am sunat, tot nu au venit. Vă rog să ne ajutați!”, ne transmite femeia.

Cititoarea noastră spune că luni a făcut sesizare la Poliția Locală, însă i s-ar fi răspuns că nu se poate interveni. Lucru doar pe jumătate adevărat, după cum susține directorul Direcției Poliția Locală Reșița, Alexandru Ciati.

„În ziua de luni într-adevăr o persoană a făcut o reclamație pentru zona respectivă. Ofițerul de serviciu a înregistrat reclamația. I-a transmis doamnei respective că echipajul este la asfaltări pe Valea Țerovei și că, după ce termină misiunea pe care o aveau inițial încredințată, vor lua măsuri în zona respectivă, lucru care s-a și întâmplat. Au fost dispuse măsuri pentru invitarea conducătorilor auto la sediu în vederea lămuririi situației”, ne-a spus șeful polițiștilor locali.

Trebuie subliniat că în municipiul Reșița Poliția Locală dispune de un singur echipaj de siguranță rutieră. Prin urmare, apelul la bunul simț al șoferilor ar trebui să primeze, asta chiar dacă șansele de reușită par, de cele mai multe ori, minime…