Proiectele din TEN-T, printre care și lotul II din Lugoj – Deva sau șoseaua rapidă Lugoj – Craiova, risc de blocare

279683482 715670956580878 2756160589729253681 n

Risc de blocare al proiectelor din infrastructura culoarului de transport european TEN-T, printre care și lotul II din autostrada Lugoj – Deva sau șoseaua rapidă Lugoj – Craiova! Asta dacă nu se găsesc fonduri pentru continuarea lor, a declarat, joi, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Oficialul a participat la  reuniunea miniștrilor transporturilor din UE în cadrul Consiliului Transport, Telecomunicații și Energie, organizată la Luxemburg, și a subliniat că este nevoie de fonduri europene pentru proiectele mari de infrastructură din România.

„Urmează să mai discutăm astăzi despre acțiunile necesare la nivel european pentru finalizarea investițiilor în infrastructura TEN-T, pe marginea unui nou proiect de regulament. În condițiile în care prețurile la materiale cresc, este important să asigurăm fonduri suplimentare, inclusiv la nivel european, acestor proiecte, pentru a evita blocarea lor”, a declarant Sorin Grindeanu.

Se discută despre un nou regulament european pentru asigurarea unor condiții de concurență echitabile pentru un transport aerian durabil, pregătirea infrastructurii pentru combustibili alternativi sau utilizarea combustibililor din surse regenerabile și cu emisii scăzute de carbon în transportul maritim.

„Pe agenda reuniunii figurează 3 teme importante care privesc pachetul legislativ european Fit For 55. Acest pachet vizează adaptarea politicilor UE în domeniul climei, al energiei, al utilizării terenurilor, al transporturilor și al impozitării în vederea îndeplinirii obiectivului de reducere internă cu cel puțin 55 % a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030, comparativ cu 1990. Pachetul Fit For 55 reprezintă un pas important pentru ca Europa să devină primul continent al lumii neutru din punct de vedere climatic până în anul 2050”, a mai transmis ministrul Transporturilor.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

În ceea ce privește construirea drumului de mare viteză Lugoj – Craiova și a lotului II din tronsonul de autostradă Lugoj – Deva, ambele proiecte se află acum în licitație.

 

 

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/