Proiecte sunt la Slatina-Timiș! Să vină și banii promiși de „Anghel Saligny”!

slatina timiș

Două cereri de finanțare au fost depuse de administrația locală din Slatina-Timiș pe Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Dacă finanțatorul programului – Ministerul Dezvoltării – va da curs solicitărilor primarului Gheorghe Roma, mai multe străzi din comună vor fi asfaltate, iar toate gospodăriile din localitatea Slatina-Timiș vor fi racordate la rețeaua de canalizare.

În comuna Slatina-Timiș sunt puține străzi neasfaltate. Cum multe dintre ele au fost afectate, în urma introducerii rețelelor de apă și canalizare primarul Gheorghe Roma are în vedere refacerea lor.

Dorim să refacem străzile în satul Sadova Nouă, care au fost afectate de introducerea apei și a canalizării. În acest proiect avem cuprinse și străzi din localitatea Slatina-Timiș, care chiar dacă sunt toate asfaltate, unele dintre ele trebuie reabilitate, fiind făcute cu mai mulți ani în urmă. Așa că am depus o cerere de finanțare pe noul program «Anghel Saligny», pentru a reface toate străzile din Sadova Veche și tot aici mai avem un drum comunal de un kilometru. De asemenea, sunt prevăzute pentru asfaltare alte trei străzi din localitatea Slatina-Timiș. Proiectul mai prevede rigole și modernizarea trotuarelor pentru respectivele străzi. În total, avem în jur de 8,1 kilometri de străzi.”, ne-a explicat primarul comunei Slatina-Timiș.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Pentru că în acest moment numai 70% dintre gospodăriile din Slatina-Timiș beneficiază de rețeaua de canalizare finalizată în urmă cu mai bine două decenii, Gheorghe Roma solicită acum fonduri la Ministerul Dezvoltării pentru extinderea ei.

Cel de-al doilea proiect depus la Ministerul Dezvoltării, pe același program «Anghel Saligny», are în vedere extindere rețelei de canalizare în localitatea Slatina-Timiș, care a fost construită undeva prin anii 1994 – 1997, și de care nu beneficiază întreaga comunitate. Sunt încrezător că vom reuși să prindem finanțare, la fel cum am obținut și finanțările europene pentru multe din proiectele realizate astăzi la Slatina-Timiș.”, a conchis Gheorghe Roma.

banner maxagro