Proiecte importante pentru 22.000 de locuitori. Cum s-au trezit primarii la realitate?

Primăria din Ciclova Română a fost gazda întâlnirii membrilor ce au format Grupul de Acțiune Locală (GAL) „Călugăra”. Motivul convocării a fost definitivarea documentelor necesare în vederea depunerii strategiei de dezvoltare a grupului pentru perioada 2016-2020.

Grupurile de Acţiune Locală (GAL) sunt entităţi ce reprezintă  parteneriate public-private, constituite din reprezentanţi ai sectorului public, privat şi civil, desemnaţi dintr-un teritoriu rural omogen, care vor trebui să îndeplinească o serie de cerinţe privind componenţa, teritoriul acoperit şi care vor implementa o strategie integrată pentru dezvoltarea teritoriului. GAL-ul format din UAT-urile din Valea Carașului (Naidăș, Berliște, Ciuchici, Sasca Montană, Cărbunari, Ciclova Română, Ciudanovița, Ticvaniu Mare, Grădinari, Vrani, Vărădia) împreună cu două UAT-uri de pe Clisura Dunării (Socol și Pojejena) și cinci UAT-uri din Valea Almăjului (Bănia, Dalboșeț, Eftimie Murgu, Bozovici, Lăpușnicul Mare) își propun ca-n perioada 2016-2020 să absoarbă aproximativ 6,5 milioane de euro destinate mediului rural.

În acest sens, la Primăria comunei Ciclova Română a avut loc luni o primă întâlnire în vederea stabilirii planului de acțiune, dar și întocmirea strategiei de dezvoltare a Grupului de Acțiune Locală „Călugăra”, termenul limită pentru depunerea documentelor fiind 8 aprilie. În următorii patru ani, reprezentanții GAL-ului „Călugăra” își propun să cheltuiască întreaga sumă alocată zonei, atât la nivel de administrație publică, cât și proiecte ce vizează agricultorii din zona de competență.

Dacă toate inițiativele se vor și materializa, aproximativ 22 de mii de locuitori vor beneficia de aceste investiții, pentru a obține un punctaj superior la depunerea proiectelor, 40 la sută dintre acestea urmând a fi implementate de către UAT-uri, iar restul, de 60 la sută, de către cei din sectorul privat.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/