Proiecte de milioane de euro într-un singur an pentru Aquacaraș

gheorghe filipescu
gif card de energie dacus 1000x100 alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Au renăscut din propria cenușă, și, din pragul falimentului, acum marchează la capitolul profit. Dezvoltarea infrastructurii rețelei de canalizare și apă, energie verde, digitalizare și aplicații online ale contoarelor și modernizarea utilajelor – un an perfect, spune Filipescu.

2023 a fost un an interesant pentru Aquacaraș, investiții majore, de milioane de euro pentru societatea Aquacaraș și cei 580 de angajați ai acesteia. Chiar dacă în luna ianuarie a anului 2024 se va face bilanțul, directorul general, Gheorghe Filipescu nu poate trece cu vederea diferența majoră dintre ani și precizează că, dacă societatea în 2019 nu putea suporta o comparație 2020, și asta pe nu că nu aveau la ce, acum, în 2023 s-a recuperat pierderea de 55 miliarde de lei. Mai mult, acum se discută despre un profit substanțial. Un profit care a creat condiții pentru ca societatea să sprijine populația, să sprijine activitățile sportive, și chiar și oamenii nevoiași, într-o oarecare măsură pentru că totuși,  „nu putem rezolva noi toate problemele, dar ne implicăm în orice cu credință, cu corectitudine și respect față de semenii noștri.”

Și în ceea ce privește numărul de angajați, se poate vorbi de un profit, în sensul că în această perioadă a fost uniformizat colectivul angajaților cu ceea ce se produce, mai exact, de la 800 câți erau în 2019, acum sunt 580 și se produce cu 40-50% mai mult decât atunci, cu aceeași oameni.

„Țelul meu este să pot scădea factura la apă și o să o fac!”

Deviza care îi caracterizează acum este „mai mult și mai bine” și toate forțele au fost concentrate în interesul cetățenilor, mai exact pe îmbunătățirea și dezvoltarea serviciului, iar mulțumirile în acest sens au fost aduse „echipei mele, asociațiilor, primarilor de orașe, Consiliului de Administrație cu care am colaborat și colaborăm, oameni de echipă care au același interes ca al nostru, adică să facă mai mult și mai bine. Sigur că noi știm ceea ce mai avem de făcut și avem foarte multe de făcut, astfel încât să ne modernizăm, să producem energie electrică și unul dintre țelurile mele este să ajung acolo, încât să pot scădea factura la apă, și o să o fac. De exemplu, săptămâna viitoare merg la București, pentru că implementăm programul de câmpuri fotovoltaice, pentru că factura de energie ne duce foarte mult în sus și promit că o să fac acest lucru.” a precizat Gheorghe Filipescu, într-un interviu pentru Express de Banat.

Proiectul câmpurilor fotovoltaice se dorește a fi implementat la marii consumatori, mai exact la uzina de apă de la Reșița, Bocșa, stația de epurare de la Moldova Nouă, uzina de apă de la Caransebeș și uzina de apă de la Herculane, pentru că unul dintre obiectivele societății este îmbunătățirea calitatea apei. „Calitatea apei la Caransebeș mi-a creat întotdeauna stres, mi-a creat insomnii, preocupări, asta pentru că eu chiar nu mă simt bine când văd pe Facebook sau când mă sună cineva și îmi spune că este proastă calitatea apei, cu toate că ne străduim și investim foarte mult în calitate, o testăm, scoatem probe la laborator, indiferent în ce condiție este, este potabilă.

33 de milioane de euro este valoarea celui celui mai important proiect al acestui an, a societății Aquacaraș. Intrăm și noi în pas rapid cu secolul 21.

Cel mai important proiect pe care Aquacaraș l-a implementat este cel de 33 milioane, proiectul regional care a preluat ceea ce nu fusese cuprins din proiectul POIM. Și la acest aspect Filipescu punctează faptul că mai sunt unele probleme, în sensul că toate propunerile au fost făcute de UAT-uri „a scapăt o stradă, a scapăt o zonă, dar ne străduim ca pe acest proiect regional să rezolvăm toate problemele, pentru că Uniunea Europeană finanțează pe ultima sută de metri această categorie de lucrări. De asemenea a fost accesat și implementat proiectul de digitalizare de 2 milioane de euro, care ajută la citirile contorului de la distanță, îmbunătățim calitatea, avem sub control tot serviciul.

Aplicația digitală este deja este finanțabilă, chiar astăzi, 15 decembrie 2023, au intrat cele două milioane de euro pentru implementarea acesteia.

1000x100 (3)

Societatea Aqua Caraș nu trăiește prin operarea apei, trăiește prin celelalte servicii pe care le face acum și nu le făcea!

Filipescu subliniază încă o dată ideea că se preocupă să țină serviciul prin ceea ce produce societatea și chiar să producă pe profit, deranjându-l ideea de “banii noștri”. Societatea Aquacaraș nu trăiește prin operarea apei, trăiește prin celelalte servicii pe care le face acum și nu le făcea, respectiv racorduri, probe, probe cu CCTV.

„De la proiectare, până la execuții noi, am făcut numai în acest an lucrări de 10 milioane de lei în UAT-uri și altele. Ne aduc în situația în care ne aflăm astăzi, în care oamenii să se bucure de veniturile și realizările lor, să aibă condiții cele mai civilizate pe care le poate avea o societate în județul Caraș-Severin. Ambiția mea este că în maxim 2 ani de zile Societatea Aquacaraș să fie o societate etalon a județului Caraș-Severin și pentru consumatorul de apă și pentru ceea ce produce și oferă.”

Utilaje noi în Caraș-Severin, de 7,5 milioane de euro

Când vorbim de utilajele folosite de Aquacaraș, lucrurile stau foarte bine și la acest capitol pentru că în acest an au fost aduse utilaje noi, în valoare de 7,5 milioane de euro, utilaje care îmbunătățesc serviciul, calitatea apei, depistarea pierderilor, realizarea avarilor în timp util, tocmai ca în ultima perioadă acest disconfort să fie cât mai mic, în sensul ca să noaptea se execută lucrările, astfel încât consumatorul să simtă cât mai puțin această problemă.

Toată lume acuză Aquacaraș. Aquacaraș nu lucrează, Aquacaraș plătește!

Proiectul cel mare al societății pentru 2024 deja funcționează și se lucrează din plin la Reșița, pe două contracte, se lucrează din plin la Oțelu Roșu, la Caransebeș, se lucrează pe contractele care aveau numai execuție, și nu execuție și proiectare, și este spre final proiectarea la celelalte unde au proiectare și execuție. Cea mai mare problemă pentru Aquacaraș au fost constructorii, în sensul că atunci când apare o săpătură, o refacere nefăcută, toată lumea acuză Aquacaraș, Aquacaraș nu lucrează, Aquacaraș plătește, „aici amintesc calitatea constructorului. Trebuie să lucrăm foarte bine, și eu mi-am dorit întotdeauna să schimbăm calitatea constructorului în curtea Aquacaraș și cred că este mult mai bine”, a conchis directorul general.

 

publicitate Timisoara banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/