Proiecte colorate și educative la Iulius Town Timișoara

explo 1000x200

Tineri talentați ai Facultății de Arte și Design din cadrul Universității de Vest din Timișoara doresc să evidențieze importanța reciclării, având în vedere că, până la data de 16 iulie 2009, România era obligată de către Comisia Europeană să închidă și să reabiliteze gropile de gunoi municipale și industriale, care nu respectă standardele. Așa că un alt proiect dă culoare grădinii mallului odată cu venirea sărbătorilor pascale.

Cromatic(ou) și Urme sunt proiectele artistice care se vor desfășura până în 4 mai la Iulius Town. Parcul din incinta mallului va fi colorat de către Alexandra Guțu, Ciprian Ciobanu și Raluca Micula cu creații artistice în formă de ou, care au o înălțime de doi metri și care au fost pictate manual. Raluca, una dintre studente, a afirmat: „Participarea la acest proiect m-a determinat să folosesc o cromatică mai colorată, astfel încât să-i bucure pe copiii care vor merge să viziteze parcul decorat în stilul sărbătorii de Paște. Culorile sunt atractive și pline de bucurie, există o libertate amplă și o satisfacție care se transmite trecătorilor”.

Cu ocazia Zilei Pământului și în parteneriat cu RETIM, se atrage atenția cu privire la importanța reciclării. Bianca Nicu și Adrian Oncu, doi artiști cu viziuni diferite, însă scop comun, atrag atenția cu privire la subiectul „reciclare”. Sintagma „Redu – Reutilizează – Reciclează” stă la baza proiectului, prin tablourile lor putându-se observa etapele procesului de reciclare. Bianca este alumnus al Facultății de Arte și Design din Timișoara, secția Fotografie – fotografiile sale înregistrând evenimente fără a interveni în desfășurarea acțiunii, iar Adrian este student doctorand în cadrul aceleiași facultăți, fiind responsabil de etapele creative: colectarea atentă a deșeurilor, înregistrarea etapelor reciclării, pregătirea luminilor de studio, a compoziției și poveștii din spatele imaginii.

Autor: Iulia Vlad