Proiect uriaș la Timișoara: zonă de agrement pe un teren de 700.000 mp

zona de agrement

Primăria Timișoara vrea să realizeze în partea de nord a orașului o zonă de agrement metropolitană care se va întinde pe o suprafață de aproximativ 700.000 de metri pătrați. Aici ar urma să fie organizat și un festival uriaș, de către inițiatorii Untold și Neversea.

Primăria Timișoara merge mai departe cu proiectul privind realizarea unei zone de agrement în zona de nord a orașului. Astfel, în această săptămână, reprezentanții instituției au lansat un chestionar la care sunt invitați să răspundă toți timișorenii interesați.

Este primul proiect pe care îl construim, de la zero, împreună! Zona de agrement metropolitană nord are circa 700.000 mp și este situată între perdeaua forestieră a orașului care acționează ca o ”barieră verde” și aeroportul utilitar Cioca, cu acces dinspre calea ferată și acces auto dinspre Calea Torontalului către autostradă și centura auto. Un spațiu extrem de generos, cu un cadru natural de excepție, insuficient utilizat în prezent. Vrem să deschidem această zonă timișorenilor, dar păstrând biodiversitatea și farmecul natural al zonei, îmbogățind zestrea verde a Timișoarei și propunând un spațiu adaptat nevoilor moderne de agrement”, a informat Primăria Timișoara.

Reprezentanții instituției transmit că răspunsurile oferite de timișoreni vor deveni parte componentă a documentației tehnice pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru amenajarea zonei. Chestionarul este disponibil până în data de 9 ianuarie 2022 și poate fi completat AICI!

Aceasta este primul proiect al Primăriei Municipiului Timișoara pentru care începem consultarea publicului înainte de a demara elaborarea documentației tehnice, tocmai pentru a ține cont de recomandările dumneavoastră încă din faza de concept”, a transmis instituția.

După ce această zonă de agrement va fi finalizată, aici ar urma să aibă loc și un uriaș festival, organizat de inițiatorii Untold și Neversea.