Proiect transfrontalier… ca o mănușă! „Turismul este soluția pentru Clisura Dunării!” [FOTO/VIDEO]

Peisajele unice din Moldova Nouă și obiceiurile din zonă vor fi promovate prin intermediul unui proiect transfrontalier. Prima conferință de prezentare s-a derulat astăzi la sediul administrației publice locale.

Primăria Moldova Nouă, în parteneriat cu administrația din Veliko Gradiște urmărește dezvoltarea pe plan turistic prin implementarea unui proiect transfrontalier, „Provocare și oportunitate pentru dezvoltarea turismului în regiunea noastră”, lider fiind Fundația Activity. Bugetul total al proiectului este de 231.640,50 de euro, contribuția Uniunii Europene fiind de 196.894,42. Proiectul se derulează în perioada 5 mai 2017 – 4 iulie 2018.

„Pot să spun că noi suntem începători în ceea ce privește proiectele transfrontaliere, în sensul că până acum am mai derulat două, dar cu siguranță acest parteneriat cu Fundația Activity care are o activitate vastă ne va ajuta să dobândim, la rândul nostru, experiență. Consider că genul acesta de proiecte sunt binevenite, crează o punte între România și vecinii noștri sârbi și cu siguranță vor apărea rezultatele”, spune Mihaela Câmpean, responsabil de proiect din partea Primăriei Moldova Nouă.

YouTube video

Proiectul, în ansamblul lui, va presupune, printre altele, din partea celor 3 parteneri implicați: realizarea a 7 trasee turistice echipate cu mobilier cu motive tradiționale, specifice regiunii; o aplicație IT pentru PC și telefon cu informații despre obiectivele turistice din zonă; 3 târguri gastronomice la Reșița, Moldova Nouă și Veliko Gradiște; un film despre obiceiuri, tradiții și turism.

„Moldova Nouă are nevoie de promovare turistică. Sperăm ca, după 27 de ani, să ne dăm seama că șansa zonei noastre nu stă neapărat în a investi în industrie, iar faptul că Dumnezeu ne-a înzestrat cu o zonă extraordinar de frumoasă, ne obligă să investim în această zonă. Proiectul despre care vorbim este început de ceva vreme, eu am șansa să fiu primar în momentul în care el se implementează, așa că vreau să îi felicit pe toți cei care au fost implicați în gândirea acestui proiect, fie că sunt liderii din proiect, fie că sunt colegii din administrație publică”, a fost mesajul primarului Adrian Torma.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157685873181813″]

Edilul-șef din Clisură este de părere că proiectul se potrivește perfect cu viziunea sa, aceea de a manifesta o mai mare deschidere spre turism, domeniu care reprezintă, la ora actuală, cea mai mare șansă de dezvoltare a orașului și a zonei. „Proiectul este foarte important pentru noi pentru că deschide o ușă mare spre ceea ce mi-am dorit eu de la preluarea mandatului. Noi avem norocul să fim primul oraș la Dunăre din România, așa că vine ca o mănușă. Proiectul este mic ca valoare, dar deschide drumul. Tot prin acest proiect vom iniția și un Târg Gastronomic pe care dorim să îl menținem și după încheierea proiectului și să îl putem menține din resurse proprii”, a mai completat primarul Adrian Torma.

Sursă foto principal: Fantasticul Banat

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/