Mocioalcă despre încercarea lui Orban de a combate traseismul politic: „O temă falsă!”

Liderul PSD Caraș-Severin spune că demersul lui Ludovic Orban prin care urmărește să împiedice trecerea parlamentarilor de la un partid la altul este de fapt o pierdere de vreme!

PNL va depune un proiect de lege pentru a combate traseismul politic, urmând ca parlamentarii care îşi părăsesc partidul să îşi piardă mandatul, a declarat, luni, preşedintele PNL, Ludovic Orban, citat de Mediafax, afirmând că CCR va decide dacă iniţiativa legislativă este neconstituţională. „Vom depune un proiect de lege pentru a combate traseismul politic, o chestiune care este solicitată de 90% din societatea românească și cred că este momentul să punem piciorul în prag și să arătăm clar cine vrea perpetuarea traseismului politic și cine nu vrea perpetuarea traseismului politic. În ce ne privește pe noi, vom iniția un proiect de lege pentru a interzice traseismul politic, iar parlamentarii care își părăsesc partidul pe listele căruia au fost aleși, să își piardă mandatul”, a declarat Orban.

Liderul PSD Caraș-Severin, Ion Mocioalcă, a explicat pentru expressdebanat.ro că demersul liberalilor ar fi unul inutil. „Pe tema asta CCR s-a pronunțat, nu e nicio posibilitate să îngrădească drepturile acestea. Din punctul meu de vedere și primarii ar putea să facă acest lucru, numai că aici nu a sesizat nimeni CCR-ul. Parlamentarii pot pleca de la un partid la altul. Mie mi se par a fi teme false aceste demersuri ale liberalilor”, a spus Mocioalcă.