Gata cu șantierele! La Reșița se inaugurează străzi și abia apoi se sparg altele! Nelu Popa dă drept exemplu… Primăria!

Nelu Popa este hotărât să scape de șantierele din Reșița până la sosirea iernii. Așa că s-a decis să nu mai acorde permise de spargere până când lucrările deja începute nu sunt finalizate. Edilul-șef vrea ca firmele care intervin pe străzile din oraș să lucreze la fel de eficient cum o face Primăria.

Conducerea Primăriei Reșița nu mai vrea șantiere. Permisele de spargere acordate până acum pe bandă rulantă și termenele de finalizare depășite în majoritatea cazurilor l-au determinat pe Nelu Popa să ia atitudine față de cei care vor să înceapă noi lucrări în oraș.

Cea mai mare nemulțumire vizează proiectul pentru modernizarea reţelelor de apă şi canalizare ale orașului, pe care primarul îl consideră „necesar, însă acesta implică lucrări care deranjează cetăţenii oraşului. Şantierele deschise creează probleme privind circulaţia autovehiculelor, praf și alte neplăceri”, remarcă Nelu Popa. Așa se face că s-a reluat seria de întâlniri săptămânale cu reprezentanții Aquacaraș și cu cei ai constructorilor pentru a verifica stadiul lucrărilor și modul în care acestea sunt făcute. „Mă duc, sap, bag canalizare, închid, compactez, refac. Nu vă mai dăm autorizație pentru nimic până nu închidem. Închidem două străzi, primiți pentru una. Ca să începem să închidem”, a fost anunțul primarului în cea mai recentă ședință operativă derulată la Reșița.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Drept exemplu pentru constructorii care nu mai reușesc să închidă șantierele, unele dintre ele vechi de câțiva ani, Nelu Popa a postat pe pagina de Facebook „Deschide Reșița” mai multe fotografii cu lucrările executate în regie proprie de Primărie.

„Din resurse proprii, am demarat lucrări de refacere a aleilor și străzilor secundare. În acest moment am finalizat Strada Gratz – alee și parcări, Aleea Narcisei – alee și parcări, Piața Republicii – rigole și trotuare, Str. Caraiman – rigole și drum acces, Str. Căminelor – Parc Industrial, trotuar și iluminat public, iar în câteva zile se vor finaliza și lucrările de reamenajare a parcării de lângă Liceul Traian Vuia – strada Căminelor, care includ refacerea parcării, acces liceu și stația pentru transportul public local”, este mesajul care însoțește fotografiile.

banner maxagro