Proiect revoluționar care vine în sprijinul persoanelor cu deficiențe de auz, premiat la Timișoara

unmute
stiri Timisoara Cuib de vise 1000x100

O idee inovatoare care poate veni în ajutorul persoanelor cu deficiențe de auz și care nu înțeleg sau nu folosesc limbajul semnelor a fost premiată la Timișoara, în cadrul evenimentului HackTM.

Primăria Timișoara informează că în cadrul evenimentului HackTM, cel mai mare maraton de programare din sud-estul Europei, dedicat domeniului IT, desfășurat în acest sfârșit de săptămână, a fost premiată o idee inovatoare.

Este vorba de UnMute-IT, un proiect propus de echipa NextGen, care poate veni în ajutorul real al persoanelor cu deficiențe sau dificultăți de auz și care nu înțeleg sau nu folosesc limbajul semnelor.

 Stiri angajari Timisoara STPT job 1000x200

Avem câștigătorul marelui premiu HackTM. Cel mai bun proiect din cadrul evenimentului maraton, HackTM, are, în sfârșit, un câștigător, iar Primăria Timișoara ar putea beneficia în viitor de roadele muncii echipei câștigătoare. (…) Proiectul revoluționar combină recunoașterea gesturilor cu algoritmi de învățare automată pentru a putea traduce limbajul semnelor în scris, facilitând comunicarea incluzivă”, a transmis Primăria Timișoara.

Pentru acest proiect inedit, echipa NextGen a adjudecat marele premiu în valoare de 6.000 euro, la care se adaugă și 200 euro/persoană pentru câștigarea secțiunii CivicDev. Aici au fost înscrise proiecte care pot veni cu soluții pentru dezvoltarea serviciilor administrative.

Stiri Timisoara Muzeul TM Stiri Timisoara
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/