Proiect pentru capacitarea societății civile rome din mediul rural pentru a deveni partener egal în Grupurile de Acțiune Locală

conferinta nevo parudimos (3)
1000x100 Cuib de vise 1000x100

Asociația Nevo Parudimos a lansat luni, 14 martie, proiectul: „Capacitarea societății civile rome din mediul rural să devină partener egal în GAL-urile rurale”, proiect finanțat din fondurile Norvegiene și Fundația PACT.

Prin acest proiect se urmărește formarea reprezentanților comunităților de romi și ai societății civile rome să devină actori activi și capabili să contribuie la realizarea și implementarea strategiilor de dezvoltare locală implementate de grupurile de acțiune locală (GAL) și formarea de echipe ale GAL-urilor, capabile să lucreze eficient cu romii. De asemenea, în cadrul proiectului se va face lobby și advocacy pentru a cuprinde în strategiile viitoare la nivel național măsuri destinate romilor.

Proiectul are ca grup țintă un număr de 420 de reprezentanți ai comunităților și organizațiilor de romi din șapte regiuni din România.

conferinta nevo parudimos (2)

De asemenea, prin acest proiect se dorește și dezvoltarea departamentului de romi, minorități și incluziune socială în cadrul Federației Naționale a Grupurilor de Acțiune Locală din România care să facă lobby și advocacy pentru incluziunea romilor și a grupurilor vulnerabile în arealul GAL-urilor și dezvoltarea unei strategii de incluziune și participare a FNGAL.

STPT job 1000x200

Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni, noiembrie 2021 – mai 2023.

Proiectul este derulat de FNGAL, în parteneriat cu Asociația Nevo Parudimos și Asociația Centrul Român de Politici Externe și beneficiază de o finanțare în valoare de 283.798 de euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

conferinta nevo parudimos (1)

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/