Proiect de milioane de lei pentru creșterea calității transportului pe calea ferată Caransebeș-Craiova

Compania Căile Ferate Române efectuează lucrări de reabilitare și modernizare a căii ferate pe secțiunea Craiova-Caransebeș pentru creşterea calității transportului de călători şi de marfă pe Coridorul Orient/Est Mediteranean.

Implementarea proiectului în valoare de 23.548.464 lei va asigura circulația trenurilor cu o viteză cuprinsă între 100 şi 120km/h (pentru trenurile de marfă) și între 120 şi 160km/h (pentru trenurile de călători), dar și creşterea vitezei medii tehnice a trenurilor cu reducerea duratei de parcurs pe distanţa Craiova-Caransebeș.


În zona Caransebeș se lucrează pe porțiunea Caransebeș-Slatina Timiș și cum pe timpul zilei circulația este oprită se efectuează transbordarea pentru călători cu microbuze care pleacă periodic, conform orarului trenurilor din Stația CFR Caransebeș la Slatina Timiș și retur.

leader board 728 x 90 px

Lucrările ar fi trebuit încheiate în luna iulie, însă firma care execută acest proiect a solicitat prelungirea contractului cu 4 luni, astfel că noul termen de finalizare este 29 ianuarie 2021.