Proiect de milioane de lei la Herculane pentru dezvoltarea turismului balnear. Cristian Miclău a semnat contractul de finanțare

timisoara capitala 2023

Primarul oraşului Băile Herculane aduce o nouă investiţie în stațiunea de pe Valea Cernei. Peste 5,5 milioane lei vor contribui la revitalizarea zonei balneoclimaterice, prin valorificarea unui obiectiv turistic.

Cristian Miclău împreună cu Sorin Maxim, director general ADR Vest, au semnat, astăzi, 13 martie, contractul de finanțare în valoare totală de 5.548.269,81 lei pentru proiectul „Reabilitare obiecte de patrimoniu pentru promovarea turistică a Stațiunii Băile Herculane – Pod de piatră”.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă reabilitarea și valorificarea unui pod monument istoric de interes național (Categoria A) din stațiunea Băile Herculane și promovarea acestuia, cu scopul de a contribui la dezvoltarea turismului.

Scopul proiectului este de a contribui la revitalizarea stațiunii Băile Herculane, care va fi asigurată prin investițiile efectuate pentru infrastructura de turism și prin măsurile de promovare și de marketing realizate, ca urmare a obținerii asistenței financiare nerambursabile.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

„Lucrările de execuție vor cuprinde curățarea albiei sub pod, curățarea prin sablare și cămășuire infrastructura bolților cu beton armat, executarea unei plăci de suprabetonare, care va susține calea și trotuarele aferente, refacerea căii propriu-zise pe pod, repararea pavilionului destinat zonei pietonale şi echiparea podului“, ne-a menţionat primarul Cristian Miclău.

Termenul de finalizare a lucrărilor este de 29 de luni de la semnarea contractului de finanțare, adică aproape de finalul lui 2022. Din valoarea totală a proiectului, statul contribuie cu 2.009.726 de lei, iar Primăria, ca beneficiar, cu 309.188 lei.

untitled design set 970x90 px