Proiect de 45 de milioane de euro în România. Vezi ce locație a ales investitorul!

Un important producător de peleți a ales județul Caraș-Severin ca locație pentru demararea investiției sale. Deși terenul a fost cumpărat în 2013, iar până acum lucrările nu au demarat, în 2015 oamenii de afaceri promit că vor genera locuri de muncă.

Municipiul ales este Caransebeș, acolo unde municipalitatea a început anul cu speranța că investitorii care au trecut pragul primăriei vor începe dezvoltarea afacerii în urbea de pe Timiș și Sebeș.

După ce aleșii locali au păsuit de mai multe ori concernul elvețian Globernica Grup, în aceste zile compania a achitat Primăriei 206.600 de euro, contravaloarea terenului achiziționat în 2013, în suprafață de 125.200 de m.p.

Pe acest teren se va ridica o fabrică de peleți, dar și o centrală termo-electrică pe biomasă. Administratorul Globernica, Adrian Bayard, precizează în solicitarea înaintată Primăriei Caransebeș că nu a fost prevăzută o întârziere atât de mare în demararea proiectului de 45 de milioane de euro în România, însă în următorul an obiectivele propuse vor trebui îndeplinite.

Terenul pe care se va amenaja complexul investițional se află în zona fostei haldine de gunoi a oraşului.

Pe lângă cei peste 200.000 de euro, la bugetul local vor intra şi bani din impozitele şi taxele locale pentru teren și clădiri, ce se vor plăti anual de către investitorul străin. De asemenea, vor fi create zeci de locuri de muncă, odată cu începerea producţiei de peleţi, sursă ecologică de energie.