Progrese în realizarea platformei digitale la Spitalul Județean Timișoara. S-au evaluat procedurile

judetean

Managerul Spitalului Județean din Timișoara spune că poartă discuții cu mai multe companii care ar putea dezvolta platforma prin care să fie implementată digitalizarea la nivelul unității medicale. Anul trecut, conducerea spitalului vorbea despre realizarea unor investiții, pe parcursul lui 2021, astfel încât Județeanul să devină prima unitate „paper free” din țară. 

Pentru prima parte a acestei investiții, Spitalul Județean din Timișoara a obținut fonduri prin Programul Operațional Infrastructură Mare: 5 milioane de euro.

Este vorba de 5 milioane de euro care vor merge spre blocurile operatorii, secțiile de terapie intensivă, spre farmacie, magazie, pentru a putea avea acces în timp real la trasabilitatea și traseul pacienților, al medicamentelor, al consumabilelor, al utilizării aparatelor și modernizării timpilor din sălile de operație, urmând ca o a doua parte, pentru restul secțiilor, să o securizăm de la Ministerul Sănătății sau tot prin fonduri europene, la începutul anului viitor.”, declara, la acea dată, Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean.

De atunci și până acum, proiectul a avansat, spune Raul Pătrașcu.

„Acest proiect a progresat anul acesta, în ciuda valurilor de pandemie pe care le-am înfruntat. El a trecut deja de faza de evaluare a tuturor procedurilor și a pașilor de sistem pe care îi avem în cadrul spitalului, vorbim de câteva mii de proceduri. Acum suntem în discuții avansate cu diverse companii mari, inclusiv cu providerul nostru pe soluții de digitalizare pe partea medicală, pentru a putea dezvolta prima soluție de digitalizare paperless din România. Negocierile sunt acum în plină dezbatere, nu pot oferi mai multe detalii, sperăm să le finalizăm la sfârșitul anului sau dacă nu, la începutul anului viitor.”, a declarat managerul Spitalului Județean Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Spitalul Județean din Timișoara ar putea deveni prima unitate medicală paper-free din țară