Poate să ningă! Bazele temporare pentru deszăpezire din Lugoj, Dumbrava și Margina, pregătite pentru intervenția pe drumurile din județ

zapada la lugoj
1000x100 (2) STPT job 1000x200

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara (DRDP Timișoara) anunță că bazele din județ sunt pregătite pentru iarnă. Potrivit instituției, cele nouă baze de la Lugoj, Dumbrava, Teremia Mare, Sânnicolau Mare, Jamu Mare, Cărpiniș, Șag, Orțișoara și Recaș vor interveni cu peste 320 de utilaje pentru deszăpezirea drumurilor naționale și a autostrăzii A1, iar stocurile depășesc 26.000 de tone de material.

„Reprezentanții DRDP Timișoara au verificat bazele de deszăpezire arondate Secțiilor de Drumuri Naționale din zona de vest și pentru autostrada A1. S-au verificat utilajele, prezența deservenților în baze, precum și stocurile de material antiderapant. În aceste baze există peste 25.600 de tone de sare și circa 540 de tone de clorură de calciu. Peste 320 de utilaje angrenate în activitatea de deszăpezire sunt mobilizate în bazele din județele Arad, Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara”, au transmis cei de la DRDP Timișoara.

Pentru drumurile naționale, bazele temporare de la Lugoj, Coșevița, Remetea Mare, Săcălaz, Măureni și Sânnicolau Mare sunt și ele dotate cu utilaje, sare și clorură de calciu. Acestora li se adaugă depozitele temporare de la Margina, Țipari și Holdea (limita cu județul Hunedoara), care vor interveni pe autostrăzi.

Și Lugojul, pregătit de iarnă

1000x100 (3) 1000x100 (4)

Deși ultimele ierni au fost relativ blânde, au fost ani în care am avut și surprize. Administrația locală spune că are totul pregătit, în eventualitatea unui sezon rece cu zăpadă abundentă.

„Am dat drumul la achiziții pentru un utilaj multifuncțional de deszăpezire, măturat, spălat și aspirat pentru zone pietonale și altul pentru carosabil. Urmează să angajăm și operatori pentru ele. Astfel, vom cuprinde în programul de curățenie toate străzile din oraș, care vor fi curățate cu o frecvență ridicată. Pentru deszăpezire, avem contracte deja semnate, contracte cu societatea care ne-a ajutat și anul trecut la această operațiune. Toate materialele sunt cumpărate. Avem și clorură, dar și nisip. La capitolul utilaje, așa cum am spus, avem contract cu o societate, dar la anul, vom avea utilaje în regie proprie. Este o activitate pe care vrem să o transferăm la societatea de administrare a patrimoniului local. Am aprobat organigrama acestei societăți în Consiliul Local, cu manager în persoana lui Paul Gribincea, arhitect de meserie, care a ales să ne ajute, prin preluarea conducerii societății și pe care îl apreciez mult”, a declarat primarul Claudiu Buciu.

Brantner 1000x100px Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/