Progres față de „ciocnirea din toamnă”. Timișoara Saracens a luat sub 50 de puncte de la Clermont Auvergne

Campioana României la rugby Timișoara Saracens a cedat la scorul de 47-14, o diferență mai mică față de meciul din Franța jucat în toamnă tot în grupele Challenge Cup. Partea „amară” e legată de faptul că suporterii francezi au fost mai numeroși pe Stadionul „Dan Păltinișanu” decât localnicii. 

Clermont a deschis scorul cu două eseuri marcate de Beheregaray și Raka, cu al doilea transformat de Willliams. Timișoara a dat un eseu prin Vlad Zaharia, transformat de Conache, dar până la pauză, oaspeții au mai dat un eseu prin Uhila, iar Williams a transformat. După 19-7 la jumătatea meciului, în repriza secundă, adversarii au dat două eseuri prin Simutoga şi Moala, transformate de Williams. Gazdele au mai dat un eseu prin Ionuț Mureșan, transformat de Rupanu, dar până la final Jedrasiak şi Raka au mai trecut două încercări în contul francezilor.

Sosene Anesi a spus că Timișoara a păcătuit la erori privind aspectele de bază. „Am reușit să menținem o diferență mai mică ca data trecută. Puteam să ne descurcăm mai bine cu oportunitățile avute. Dar chestiunile elementare ne-au trădat. Am greșit la pase, am scăpat balonul, nu l-am securizat. Clermont e o echipă bună. Poate cea mai bună din Franța la momentul actual, și au putut profita de oportunități. Cred că vremea ne-a ajutat puțin pe noi. Ei aleargă mult. Dar am fost sub presiune de multe ori și, astfel, am pierdut multe mingi pe fondul vremii”, a declarat antrenorul timișorenilor.

Franck Azema a spus că Clermont a avut un meci dificil. „Nu a fost deloc o victorie ușoară. Așa sugerează scorul, dar după angajamentul din prima repriză, a fost foarte greu. Agresivitatea a fost normală, în limitele sportivității. Pentru noi era important să ne concentrăm și să ne creem oportunități de a înscrie. Nu a fost o zi perfectă pentru pase. Sunt fericit pentru că au jucat mulți tineri azi. Au avut atitudinea potrivită pentru un meci în deplasare. Timișoara a fost curajoasă. Am simțit asta și la meciul de toamnă. Vor să joace bine, sunt o echipă de atac. Vor să își îmbunătățescă mânuirea balonului, sunt periculoși pe contraatac, au o mentalitate bună. Ei nu joacă multe asemenea meciuri, e bine că au jucat la acest nivel”, a spus directorul sportiv al Clermont Auvergne.

Săptămâna viitoare Timișoara joacă cu englezii de la Northampton Saints, tot pe „Dan Păltinișanu”.

Sursă foto: facebook.com/pg/rugbytimisoara