Programul Timișoara 2023 se află sub Înaltul Patronaj al președintelui României

timisoara20231
po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Programul „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” se află sub Înaltul Patronaj al președintelui României, Klaus Iohannis. Această distincție a fost acordată la solicitarea primarului Dominic Fritz, care anunță că în acest an vor fi organizate peste o mie de evenimente în orașul de pe Bega.

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat, vineri, într-o conferință de presă organizată la Palatul Cotroceni că acordă o distincție importantă orașului de pe Bega, la solicitarea primarului Dominic Fritz. Așadar, programul „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” se află sub Înaltul Patronaj al președintelui României.

Anunțul Președintelui României subliniază rolul strategic pe care Timișoara Capitală Europeană a Culturii îl are pentru țara întreagă. Este și o recunoaștere pentru sute de artiști, operatori culturali, curatori și instituții de cultură din Timișoara, România și Europa, și nu numai, care contribuie la un program cultural de excepție cu peste 1.000 evenimente ce se vor desfășura în Timișoara în acest an. Mulțumesc domnului președinte pentru încrederea acordată Timișoarei. Mulțumesc tuturor celor care lucrează la programul cultural pentru că fac din Timișoara un loc de avangardă în Europa. În vremuri de criză, cultura ne aduce împreună. În vremuri de ură, Europa este răspunsul”, a afirmat Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei a amintit din nou cât de important este acest titlu pentru capitala Banatului.

casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

Suntem cu toții conștienți de șansa istorică a Timișoarei și României de a-și confirma identitatea europeană și a demonstra că prin cultură putem transforma comunități”, a precizat edilul-șef.

Programul TM2023 ca fi deschis oficial în weekendul 17 – 19 februarie, fiind programate zeci de evenimente care se vor desfășura în tot orașul.

patronaj

versay aprilie 980x120 px banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/