Programul eparhial „Împreună pentru copiii noștri”, reluat cu tabăra din inima satului Măureni

tdis

Programul eparhial „Împreună pentru pentru copiii noștri” a fost reluat luni, prin deschiderea taberei din inima satului Măureni, tabără care se desfășoară în perioada 16-20 august. Programul este derulat în cadrul Departamentului de Tineret al Episcopiei Caransebeșului.

Tabăra de la Măureni marchează debutul celei de-a doua serii de tabere din vara anului 2021, după ce, în perioada 26 iunie-16 iulie, au avut loc primele șase tabere în comunitate. În cadrul acestora au participat 226 de copii și tineri din 20 de localități ale județului. Tabăra a fost deschisă printr-o slujbă de Te-Deum oficiată în biserica parohială de către părintele inspector Mihai Ciucur, coordonatorul Departamentului de Tineret, alături de părintele paroh Aurel Radics. Răspunsurile la strană au fost date de membrii ATOR Banatul de Munte, prezenți la Măureni în calitate de voluntari.

tdis 1

„Aici la Măureni, lucrarea misionară cu copiii și tinerii bisericii a căpătat o deosebită amploare și consistență în ultimul an, în urma taberei de anul trecut aici luând în ființă un centru de tineret, dar și un nucleu puternic de tineri voluntari. După Moniom și Oravița – centre de tineret deja tradiționale la nivel eparhial, la Măureni avem cei mai numeroși voluntari implicați în programul nostru eparhial «Împreună pentru copiii noștri».”, a spus părintele Mihai Ciucur, coordonatorul proiectului.

tdis 3

Pe parcursul celor cinci zile ale taberei, cei 61 de copii beneficiari vor participa la activitățile specifice conceptului TDIS, respectiv: ateliere de educație pentru viață, dezvoltare personală, lucru în echipă și comunicare, jocuri, concursuri și seri tematice, ateliere artistice. De asemenea, vor participa la un program de formare duhovnicească. Proiectul este derulat pentru al treilea an consecutiv la Măureni, cu sprijinul primăriei și al școlii din localitate.

tdis 4

„Suntem foarte bucuroși, toți voluntarii, că proiectul nostru de suflet a reînceput și că putem în continuare să oferim tot ce e mai bun și mai frumos din cunoștințele și experiența noastră cu copiii, participanților acestei tabere care, la fel ca toți cei pe care i-am mai întâlnit până acum, au mare nevoie să simtă că nu s-a schimbat totul odată cu aceste vremuri tulburi pe care le trăim și că noi suntem aici pentru ei, care sunt cei mai importanți, în lucrarea noastră. TDIS este povestea care ne colorează tuturor vara și chiar tinerețea, pentru că, alături de acești copii, și noi ne formăm în cel mai frumos mod și context posibil, ca să devenim adulți responsabili și cu valori de neclintit ai neamului nostru străbun, românesc și ortodox.”, a spus Anita Radics, coordonatoarea taberei de la Măureni.

tdis 5

Alături de tabăra de la Măureni, până la debutul noului an școlar, tabere similare vor mai fi organizate la Oravița, Cornereva, Moniom și Marga. Peste 250 de copii vor beneficia de activitățile propuse în cadrul programului TDIS.

Programul de tabere TDIS se află la cel de-al treilea an consecutiv de desfășurare în Eparhia Caransebeșului și este implementat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, în parteneriat cu ATOR Banatul de Munte, Asociația Învățătorilor Caraș-Severineni și autoritățile publice locale, școlile și parohiile din comunitățile implicate în proiect.

tdis 6

tdis 8

tdis 12

tdi 11

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/