Programe de pregătire și dezvoltare personală pentru elevii din întreaga țară, la UVT

uvt
mbmr 1000x100

Universitatea de Vest din Timișoara oferă elevilor din întreaga țară, gratuit, un amplu program de sprijin, format din sesiuni de pregătire pentru examenul de bacalaureat, webinare de dezvoltare personală și consiliere individuală în carieră.

Astfel, UVT vine în sprijinul elevilor de clasa a XII-a printr-un program online săptămânal de pregătire pentru examenul de bacalaureat, pentru toate disciplinele pentru care se organizează probe scrise de examen. Programul de pregătire se va desfășura sâmbăta, din 18 martie, până în 24 iunie.

Cadre didactice universitare vor susține sesiuni de formare interactive pentru a sprijini elevii din întreaga țară să promoveze cu succes examenul de bacalaureat, punând la dispoziția acestora inclusiv materiale didactice special elaborate în acest sens.

„De mai mulți ani, într-o abordare devenită deja tradiție, UVT se află aproape de preocupările elevilor, viitorii studenți ai UVT. Dedicăm elevilor din toață țara mai multe programe de pregătire, dezvoltare personală și consiliere pentru că în comunitatea noastră a devenit deja binecunoscută abordarea conform căreia UVT nu este doar pentru studenți, cercetători și mentorii lor, ci este și pentru elevi. Iar rezultatele sunt foarte bune, mii de elevi, din toată țara, participând în fiecare an la sesiunile de pregătire, ca un preambul al vieții de student la UVT.”, a spus Marilen Pirtea, rectorul UVT.

Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 18.03 – 24.06.2023 (cu excepția 15 și 22 aprilie, respectiv 3 iunie), este următorul:

09.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.

Elevii se pot înscrie gratuit aici la programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat. Ulterior înscrierii, fiecare participant va primi un e-mail cu detalii despre modul de conectare la activitățile de pregătire și pe platforma Google Classroom. Mai multe detalii despre programul de pregătire și tematicile abordate pot fi accesate aici.

Totodată, UVT susține elevii de liceu printr-un program de webinare dedicate dezvoltării personale organizate de Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră. Webinarele vor avea loc în zilele de miercuri, începând cu ora 16.00:

gif uvvg 1000x100px admitere 2024 Muzeul TM

29 martie 2023: Secretul unei vieți împlinite
5 aprilie 2023: O călătorie către sine
26 aprilie 2023: Cum să treci peste lipsa de motivație?
3 mai 2023: Care este motorul în procesul decizional al carierei mele?
10 mai 2023: Cum să te împrietenești cu emoțiile tale?
17 mai 2023: Timpul: inamic sau prieten?
24 mai 2023: În era digitală, merită să vin fizic la universitate?
31 mai 2023: Alegerea programului de studiu potrivit

Pentru a participa la aceste webinare, elevii sunt invitați să completeze următorul formular de înscriere, unde pot indica temele de interes.

De asemenea, Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră (CCOC) al UVT pune la dispoziție servicii de consiliere individuală în carieră elevilor sau altor aspiranți la studii universitare care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional. Fiecare elev sau aspirant la studii universitare poate beneficia de 3 ședințe gratuite de consiliere individuală în carieră. Aici puteți programa o ședință de consiliere individuală în carieră.

Totodată, UVT elevii au la dispoziție în mod gratuit platforma de testare psiho-vocațională YTM care generează rapoarte cu privire la interesele, abilitățile și aptitudinile utilizatorilor, cu scopul orientării spre un anumit traseu educațional și profesional.

Pentru elevii care în această vară vor absolvi clasele a X-a sau a XI-a, UVT în parteneriat cu OSUT oferă șansa de a simula, timp de două săptămâni, viața de student din toate perspectivele sale, descoperind domeniile de studii universitare și Timișoara prin participarea la școala de vară West Summer University. Înscrierile pentru acest eveniment vor demara în curând, toate detaliile urmând a fi publicate pe site.

Nu în ultimul rând, facultățile UVT organizează concursuri pentru elevii de liceu, în urma cărora participanții cu rezultate deosebite pot beneficia de condiții speciale de admitere la programele de studii universitare de licență de la UVT. Iar elevii cu rezultate deosebite la olimpiade și concursuri naționale beneficiază de un pachet special de facilități în cazul în care doresc să urmeze studiile universitare la UVT. Oferta educațională a UVT cuprinde 79 de programe de studii universitare de licență și 92 de programe de studii universitare de masterat din 34 de domenii de studii universitare.

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/