Prognostic rezervat pentru Spitalul Județean de Urgență! „Nu cred că o să funcționeze bine!”

dunca romeo (5)
untitled design set 970x90 px

Romeo Dunca nu acordă prea multe șanse de reviriment celui mai mare spital din Caraș-Severin, încrederea sa în managementul Alinei Stancovici fiind egală cu zero!

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin și-a exprimat încă o dată îngrijorarea față de situația Spitalului Județean de Urgență Reșița după ce instanța de judecată a repus-o în funcție pe Alina Stancovici pe motiv că revocarea sa din funcție s-ar putea să se fi făcut cu încălcarea legislației în vigoare. Romeo Dunca a vorbit în acest sens despre cum a evitat ca medicii și personalul auxiliar să nu își poată primi salariile.

„Doamna Stancovici, în loc să vină la Consiliul Județean să discutăm civilizat, să vedem ce s-a întâmplat în aceste 70 de zile, să vedem care sunt rezultatele, dacă există ceva schimbări și să analizăm activitatea celor doi directori care au fost înlocuiți, a venit și cred că nici nu și-a aruncat poșeta pe scaun și a și semnat schimbarea directorului de îngrijiri și schimbarea directorului financiar. Această grabă, pusă la un loc cu nepriceperea față de acest aspect, ne-a pus în situația în care spitalul să nu mai poată să facă absolut nicio plată. De ce? Pentru că semnătura la Finanțe, la Trezorerie, era a doamnei Violeta  Florea, ori ea nu putea să plece de acolo decât prin decizia ordonatorului principal de credite. Am ajuns la un blocaj, dar am ales să nu profit de acest fapt pentru că, dacă exista o împotrivire, aceasta ar fi dus la blocarea spitalului și la imposibilitatea plății salariilor. Am lăsat de la mine, ceea ce în general nu prea fac când cineva greșește.”, a declarat președintele CJ.

publicitate ziar expresb 1000x100

Alina Stancovici s-a întors pe funcția de manager al spitalului ca urmare a unei sentințe judecătorești în primă instanță. E supusă căii de atac, iar președintele Dunca a uzitat deja de ea. A atacat hotărârea Tribunalului Caraș-Severin și așteaptă cu speranță pronunțarea Curții de Apel Timișoara, estimată undeva la finalul lunii noiembrie. „Am lăsat de la mine pentru că nu putem să ne jucăm cu salariile angajaților. La spital treaba nu funcționează și nici nu cred că o să funcționeze bine. Eu nu cred că se va îmbunătăți situația spitalului datorită activității celor care îl conduc. Luna asta am cerut de două ori bani de la Guvern pentru spital, trebuie să găsim o soluție. Vom continua în limita posibilităților să ajutăm spitalul. Sper să mă înșel, îmi doresc să mă înșel, să spun că doamna Stancovici a reușit cu actualul director financiar și cu actualul director de îngrijiri și au adus spitalul pe o linie de plutire fără contribuția noastră sau a Guvernului. Așteptăm cu groază facturile, să vedem ce o să facem, de unde mai cârpim niște bani.”, a mai spus președintele Dunca.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/