Profesorul Robert D. Reisz, decorat post-mortem de Klaus Iohannis

Spațiul academic timișorean, românesc și nu numai a pierdut un mare intelectual, o persoană profund apreciată și îndrăgită de toți cei care și-au intersectat drumurile cu aceasta. S-a stins din viață profesorul universitar doctor Robert D. Reisz, fost decan al Facultății de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Vest din Timișoara.

Robert D. Reisz avea numai 55 de ani atunci când duminică, în timp ce juca baschet, i s-a făcut brusc rău. Vestea încetării din viață i-a luat prin surprindere pe toți cei care îl cunoșteau.

Viața sa academică a fost una extrem de bogată. Profesorul Reisz s-a implicat activ în numeroase inițiative și proiecte educaționale și de cercetare. El a fost membru în numeroase organizații profesionale și în colectivele mai multor reviste științifice naționale și internaționale. Nu numai viața academică a fost bogată, ci și cea culturală. Profesorul participa constant la nenumărate evenimente culturale. Era spectator nelipsit la evenimente dedicate jazzului sau muzicii clasice, pe care le și interpreta la rândul său.

Datorită numeroaselor contribuții aduse atât sferei academice românești și internaționale, cât și vieții culturale românești, președintele Klaus Iohannis a semnat marți, 4 februarie, decretul de decorare post-mortem a profesorului Robert D. Reisz. În semn de apreciere pentru contribuția remarcabilă la dezvoltarea învățământului superior și a cercetării românești, dar și pentru activitatea managerială și rezultatele obținute în formarea intelectuală și umană a tinerelor generații, președintele României i-a conferit post-mortem intelectualului timișean Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler.

Robert D. Reisz a fost condus pe ultimul drum ieri, 5 februarie, la Cimitirul Evreiesc din Timișoara, acolo unde a fost înmormântat cu onoruri militare.