Suma de 25 de milioane de lei primită de Caransebeș de la Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, este binevenită, dar nu și suficientă pentru nevoile celui de-al doilea municipiu din Caraș-Severin. Primarul Felix Borcean așteaptă realocarea fondurilor rămase neaccesate.
Doar două din cele patru proiecte depuse spre finanțare pe PNI „Anghel Saligny” de administrația locală de pe Timiș și Sebeș au fost aprobate de ministrul Dezvoltării, Attila Cseke. Primul are o valoare de 11.373.662.41 de lei și presupune modernizarea și extinderea trotuarelor pe nouă străzi – Calea Severinului, Gării, Cetății, Traian Doda, Romanilor, Potocului, Căpitan Iancu Temeș, Poiana și Traian -, iar cel de-al doilea, de 13.626.337.59 de lei, are în vedere reabilitarea străzilor: Vârful Pietrei, Corneliu Baba, I. C. Brătianu, Pipirigul Mare, Zăganului, Valea Cenchii, Râul Alb (Loturi tineri), Tudor Vladimirescu, Țarinei (între blocuri) și Teiușului.
Suma de 25 de milioane de lei primită de Caransebeș de la Ministerul Dezvoltării nu-l mulțumește însă pe deplin pe primarul Felix Borcean, care așteaptă acum ca fondurile rămase neaccesate să fie realocate UAT-urilor care au tratat cu seriozitate programul și au depus spre finanțare proiecte mature.
„Proiectele pe «Anghel Saligny» știți foarte bine că au fost repartizate mai mult sau mai puțin obiectiv. Acuma că sunt 25 de milioane de lei nu aș putea spune că sunt nemulțumit, dar se putea mai bine. S-ar putea să crească această sumă, pentru că nu toate primăriile din țară și-au făcut temele așa cum trebuie, și probabil vor mai rămâne bani și vor fi realocați.”, a declarat pentru expressdebanat.ro, primarul Felix Borcean.
Chiar și așa, Borcean nu se plânge și spune că la Caransebeș se vor face multe lucrări în anii ce urmează. De la reabilitarea unităților de învățământ, până la asfaltarea străzilor și modernizarea trotuarelor.
„Ne așteptam la «Anghel Saligny» la o sumă mai consistentă decât cea pe care am primit-o, dar mai avem vreo șase proiecte pe Programul Național de Redresare și Reziliență, care înseamnă reabilitarea tuturor unităților școlare de învățământ din Caransebeș, cu o excepție, și a clădirilor publice, cum este Primăria sau Biblioteca Municipală. Vorbim despre școlile Generală Nr. 2, Generală Nr. 8, Liceul Dacia, al cărui proiect este depus pe Fondul de Mediu, și Liceul Decebal din Pipirig, de asemenea, precum și despre Școala Generală Nr. 2, ca structură a sa, și Grădinița PP4. Excepție face Liceul Tehnologic «Trandafir Cocârlă», dar pentru acesta mai există o speranță. Dacă reușim să le facem pe acestea în anii ce urmează, e bine. Evident că din bugetul local se vor mai îndrepta bani spre reparații de străzi, trotuare, pentru acele străzi care nu au fost câștigate pe «Anghel Saligny».”, a adăugat edilul Caransebeșului.