„Ameninţări şi presiuni neinstituţionale pentru a ne determina să acceptăm perpetuarea ilegalităţilor!”

dunca romeo presiuni

Calomniile, presiunile și amenințările lui Romeo Dunca la adresa jurnaliștilor Express de Banat sunt exact la nivelul educației din CV-ul acestuia!

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin continuă să se apere în fața unor dovezi clare, certe, de necontestat, mințind pur și simplu, înjurându-i și denigrându-i în spațiul public pe cei care-l dezvăluie exact așa cum e și nu cum PNL i-a păcălit pe cărășeni. „Dezinformare în doză zilnica! Minciuni și speculații bazate pe afirmații ale unor oameni nevinovați, târâți în mizeria Express de Banat. Fundamentate pe zvonuri. Presiunea exercitată asupra primarului Belci de către președintele Dunca a fost egală cu zero. Nu există plângeri înregistrate la instituții ale statului pe tema presiunilor exercitate de mine față de primarul Cosmin Belci. Există întâmpinare depusă la dosarul de judecată  de către primarul Belci care bate câmpii și care a fost tratată ca atare de toate instanțele din cele 4 județe.”, a răcnit Romeo Dunca pe pagina sa de Facebook.

În fața unui astfel de derapaj, de la tot ce ar trebui să însemne conduita unui președinte de consiliu județean, preferăm să nu facem niciun fel de comentariu. În schimb, prezentăm câteva fragmente din actele oficiale depuse de Primăria Turnu Ruieni, condusă de primarul Cosmin Belci, în instanță. Iar acestea nu sunt o speculație, nici măcar un zvon. Sunt o realitate! „Resorturile care au dus la introducerea acţiunii au ţinut exclusiv de necesitatea intrării în legalitate a celor două pârâte (n.r. – firmele familiei Dunca, Nordica Turism și Dunca Imobiliare), acestea refuzând aceasta în mod sistematic, rezumându-se doar la ameninţări şi presiuni neinstituţionale pentru a ne determina să acceptăm în continuare perpetuarea ilegalităţilor la care s-au dedat.”, se precizează în cuprinsul unuia dintre dosarele legate de marea afacere „Muntele Mic”.

Tot negru pe alb se vorbește și despre „implicarea actuală susţinută (chiar obsesivă) a preşedintelui Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca, în afacerile derulate pe Muntele Mic de către firmele controlate de el.” Dar poate cele mai elocvente sunt rândurile următoare, desprinse și ele din aceleași acte oficiale: „Şi după predarea administrării societăţilor reclamante Dunca Imobiliare SRL şi Nordica Turism SRL către fiii săi, presiunile exercitate asupra instituţiei noastre au continuat, Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca, cerându-ne imperativ să achiesăm la pretenţiile formulate împotriva noastră şi să renunţăm la toate litigiile aflate în curs!”

De fapt, asta e marea problemă a lui Romeo Dunca. Toate lucrurile dezvăluite de Express de Banat care l-au deranjat se bazează pe un fundament real, susținut de documente, de mărturii asumate și, cel mai important, confirmat de instituții de control și instanțe de judecată. A se vedea cabana construită ilegal, traseul mountain bike sau șpăgile de la Zăvoi! Pentru că nu poate contesta veridicitatea informațiilor publicate pe expressdebanat.ro și pentru că nu a reușit să împiedice apariția lor proferează injurii și calomnii, creează scenarii care să discrediteze și amenință. Cu largul concurs al conducerii PNL Caraș-Severin!