Profesorii vor fi învățați să folosească tableta și laptopul la clasă. Proiectul ar urma să fie implementat de Ministerul Educației

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat că ministerul pe care îl conduce urmează să demareze un proiect prin care 55.000 de profesori vor fi formați profesional sub mai multe aspecte, cel al disciplinei de la clasă, dar și sub cel al predării digitale, arată surse Mediafax.

„Avem deja un proiect în care 55.000 de profesori vor intra într-un proces de formare profesională şi sub aspect pedagogic şi sub aspectul ştiinţific al disciplinei pe care o predau, dar şi sub aspectul învăţării, predării digitale, pentru că suntem în secolul XXI. Generaţia aceasta, pe care o avem în şcoală este generaţia care s-a născut şi a crescut cu tabletă. Ca urmare, nu avem cum să ne gândim că ei prin folosirea tabletei de la vârste foarte fragede, componenta vizuală a memoriei lor este mult mai dezvoltată în dauna celorlalte componente. Atunci când îl aduc la şcoală trebuie să îi cresc achiziţiile pe ce el are deja acumulat din anii copilăriei. Ne-am propus să avem în fiecare sală de clasă o tablă inteligentă, pe catedră, un laptop, un computer. Cât de repede putem să scriem proiectul”, a declarat ministrul Ecaterina Andronescu, la România TV.

Potrivit sursei citate, pentru acest proiect are sprijinul Guvernului. „Premierul ne sprijină în această direcție, miniștrii care au tangență, pentru că MEN nu poate face singur acest proiect: ministrul Finanțelor, ministrul Comunicațiilor, ministrul Fondurilor Europene”, a spus Andronescu.