Profesorii recordurilor. Gugulanii Floarea și Daniel Pascal au dus România pe podiumul balcanic

Rezultatele obținute în această vară la Campionatul Național de Atletism Masters de doi profesori din Caransebeș nu au fost deloc întâmplătoare. Florea și Alexadru-Daniel Pascal s-au remarcat din plin în weekend-ul recent încheiat, la Campionatul Balcanic de la Novi Sad.

Pe Stadionul de atletism Karadorge din Novi Sad, cei doi profesori gugulani au făcut furori în cadrul celei de-a XXVI-a ediții a Campionatului Balcanic de Atletism Masters. Este vorba despre doi atleți legitimați la Clubul Sportiv Municipal Reșița, la categoria +45, și coordonați de antrenorul emerit Cristian Dragomir. Aceștia sunt profesorii de educație fizică Floarea Pascal (Colegiul Național „C.D. Loga” Caransebeș) şi Alexandru Daniel Pascal (Colegiul Național „Traian Doda” Caransebeș).
Cei doi profesori gugulani au stabilit două recorduri naționale, dar și unul balcanic, contribuind la clasarea României pe locul al doilea pe națiuni, după Grecia.
Floarea Pascal a câștigat de două ori aurul la categoria +45, la probele de aruncarea ciocanului de 4 kg (28,84 m – record balcanic și record național) și respectiv aruncarea discului de 1 kg (30,28 m).
Alexandru-Daniel Pascal a revendicat argintul la categoria +45 ani, în proba de aruncare a ciocanului de 7,260 kg (41,95 m – record național).

„A fost un concurs frumos. Am reușit să corectăm recordul național, soția mea a corectat și recordul balcanic. A câștigat la aruncarea ciocanului și la aruncarea discului, eu am câștigat locul al doilea la aruncarea ciocanului. Delegația României a numărat vreo 200 de persoane, ne bucurăm că am reușit să contribuim și noi la bilanțul țării noastre. A fost un an bun pentru noi, am stabilit mai multe recorduri naționale, într-o competiție cu noi înșine”, ne-a spus prof. Alexandru-Daniel Pascal.

leader board 728 x 90 px

Cei doi profesori din Caransebeș speră să participe la anul la Campionatul European de Atletism Masters, competiție ce va avea loc în Danemarca.