Profesorii, mai slabi decât elevii! Deputatul Valeria Schelean îi trimite la colț!

Examenul de titularizare a scos la iveală o realitate tristă: cadrele didactice s-au dovedit mai slab pregătite decât elevii! Puțin peste o treime dintre profesori au reușit să obțină nota minimă. Deputatul Valeria Schelean se declară dezamăgită.

Circa 70% dintre elevi au obținut note de trecere la Evaluarea Națională, iar Bacalaureatul l-au promovat peste 60% dintre candidați. La examenul de titularizare, cel pe care îl susțin cadrele didactice, procentul de promovare a fost de doar 36,10%, ceea ce înseamnă, potrivit rezultatelor publicate de ISJ Caraș-Severin, 93 de persoane! Fapt care a determinat-o pe Valeria Schelean să reacționeze în mediul online. „Felicitări tuturor profesorilor care au promovat examenul de titularizare! În același timp, nu putem să nu observăm faptul că județul Caraş-Severin s-a situat pe locul al cincilea din coada clasamentului, cu o rată de promovare a examenului de doar 36,10%. Dacă le cerem elevilor performanță, în egală măsură, ne așteptăm la o pregătire corespunzătoare și din partea dascălilor! Ministerul Educației trebuie să dea asigurări că în școala românească vom avea profesori bine pregătiţi și competitivi! De acest lucru depinde viitorul copiilor noștri și al României!”.

Rezultate mai slabe decât județul Caraș-Severin la examenul de titularizare s-au înregistrat în Teleorman, Ialomiţa, Mehedinţi, Călăraşi şi Giurgiu.

Nota minimă la examenul de titularizare care le oferă posibilitatea profesorilor să ocupe un post pe perioadă nedeterminată este 7. Cei care au obținut între 5 și 7 vor fi încadrați pe perioadă determinată.