Profesorii au chiulit de la examenul de titularizare!

Profesorii au dat azi examen! Peste 700 de dascăli s-au înscris pentru un post de titular în județul Caraș Severin, dar mulți dintre aceștia au uitat să se prezinte la concurs.

Profesorii sunt tot mai puțin interesați să concureze pentru un post de titular. Nici măcar cei care s-au înscris la examen nu s-au prezentat să îl susțină. Din cei puțin peste 700 de candidați, au lipsit aproape 200. Una dintre disciplinele la care s-au înregistrat cei mai mulți absenți este limba și literatura română. Nici dascălii din învățământul primar nu s-au arătat foarte interesați de acest concurs.

”Cea mai mare înscriere este la învățământul primar, 131 de candidați, dar și cei mai mulți absenți, în sensul că aici sunt 25 de absenți”, a spus Nicolae Grindeanu, inspectorul școlar general adjunct.

leader board 728 x 90 px

Pentru a deveni profesori titulari, candidații trebuie să promoveze examenul cu o notă minimă de 7. Cei care reușesc să ia note între 5 și 7 se vor putea înscrie pentru un post pe o perioadă determinată. De anul acesta, dascălii au subiectele unice la nivel național, iar toate lucrările vor fi corectate în 12 centre naționale.

”Pentru prima dată, modul de organizare al concursului de titularizare se desfășoară în această formulă, în sensul că locul unde se desfășoară examenele este în unitățile de învătământ. Cred că într-un fel este bine, în ideea descentralizării, în sensul că fiecare unitate de învățământ să-și rezolve singură problemele. Fiecare școală este interesată să aducă în propria unitate cele mai bune cadre didactice”, a adăugat inspectorul Nicolae Grindeanu.

Absolvenții de facultate puteau și ei concura pentru un post de profesor titular, dar numai pentru o perioadă determinată, în care puteau dovedi sau nu că sunt destul de bine pregătiți. Nici aceștia însă, nu s-au arătat foarte entuziasmați de examenul de astăzi, fiind prezenți în număr foarte mic.