Produsele tradiționale, readaptate pentru masa de Revelion

untitled design set 970x90 px

Natur House Reșița se gândește și de Anul Nou la cei care sunt la dietă și nu vor ca acul cântarului să indice mai mult la intrare în 2019. Așa că nutriționiștii au adaptat câteva dintre cele mai îndrăgite rețete pentru trecerea dintre ani.

SALATĂ TURCEASCĂ CU MORCOVI ȘI IAURT

Ingrediente:

  • 400 gr morcovi
  • 400 gr iaurt
  • o bucată usturoi
  • 4 linguri ulei de măsline
  • sare după gust

Mod de preparare:

Iaurtul se pune într-o strecurătoare să se curgă zerul și să rămână o cremă fină de iaurt. Morcovii se dau pe răzătoarea mare și se călesc în uleiul de măsline, amestecând continuu, timp de 7-8 minute. Apoi se lasă să se răcorească și se amestecă cu cremă de iaurt. Se adaugă sare după gust și usturoiul pisat.

***

PIFTIE DE CURCAN

Ingrediente:

publicitate ziar expresb 1000x100
  • 500 gr carne de curcan
  • morcovi
  • 2-3 cepe albe de mărime mijlocie
  • o țelină mică
  • 20 gr gelatină la plic
  • o căpățână de usturoi
  • un gogoșar acru pentru ornat
  • sare

Mod de preparare:

Spală bine bucățile de carne. Se pune apă cam cu o palmă deasupra conținutului și se dă la fiert. Se curăță și se aruncă spuma adunată din prima fierbere și se pune ceapa, morcovul, țelina, toate, așa întregi cum sunt, la foc. Se lasă pe aragaz la flacără medie până când carnea se desprinde de pe oase. Se pune sare după gust, dar să fie grunjoasă.

Când carnea și legumele au fiert, se scot într-un castron și se dau la răcit. De ceapă nu e nevoie, se taie morcovul și țelina în fâșii lungi, se pun în niște boluri adânci cu capac. Te sfătuiesc să faci piftia în ele, pentru a nu mirosi tot frigiderul a usturoi.

Scoți carnea de pe oase acolo unde e cazul. Pui carnea în farfurie lângă bucățile de morcovi, ornezi cu felii subțiri de gogoșari și pregătești zeama. Se strecoară supa în care au fiert toate.

Dizolvi gelatina într-o ceșcuță cu apă un pic încălzită și o pui în supa pe care ai lăsat-o deoparte. Tot acum pui în zeamă și căpățâna de usturoi pe care o zdrobești rapid și lași cam 20 de minute să se odihnească și să se-mbine aromele. Iei o strecurătoare mai mare și din oală torni două-trei polonice în fiecare bol. Lași să se răcească bine înainte de a pune la frigider, pui capacele și dai la rece.

Cabinetul Natur House din Reșița, situat pe Bulevardul Republicii nr. 22, sc. E, parter vă așteaptă în fiecare zi, de luni până vineri, pentru consultații și ajutor specializat din partea specialistului în nutriție. Programări telefonice se pot face la numărul 0770 457 030.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/